onsdag 28. april 2010

Tripp trapp treleker (og awarder)Treleker er fine leker, syntes jeg.
Og kjøpte inn et passe utvalg da yngstedattera fylte ett år.

Bare så det er sagt, dette er et slags "jeg kryper til korset og innrømmer nå at min mann og min mor kanskje hadde noen poeng angående treleker, likevel". 
For de har nemlig kommentert følgende:
- Bygger en et 1,5 meter høyt tårn av treklosser, er det vondt å få de øverste klossene i hodet.
- Små barn veiver litt med hendene. Det føles mer bekvemmelig når de treffer en i hodet med en plastboks, enn med en hard treklosse.
- Det søte tretoget jeg kjøpte, er direkte farlig, om en i lek faller oppå det.
- Treleker har ofte en litt stivere prislapp enn andre leker. Likevel er ikke selve prislappen den økonomiske utfordringen. Det største verditapet vises på parketten (1,5 meter høyt tårn raser i gulvet), på veggene (kappkjøring med tredukkevogn), på pyntegjenstander (kjøkkenleker i tre kastes rundt. For det er vel vanlig å behandle mat på den måten i de pene kjøkken?) og plaster (ja, det var det der med litt tunge gjenstander med harde kanter).

Nå betyr ikke dette på noen måte at jeg ikke liker treleker lengre. Det betyr bare at jeg innser at overnevnte hendelser kan representere visse skjær i sjøen.
Men det betyr ikke dermed at treleker ikke lenger skal i hus. 

For; når en står foran viktige avgjørelser, kan det være lurt å skrive en liste med "for" og "imot". 
Er det bekymringsverdig at jeg som mor da, på tross av trelekenes skadeomfang, likevel heller mot at det er flere fordeler enn ulemper ved treleker..?


Om en uke åpner Mayo farlig nær meg. Med mange treleker. Og Greengate. Kan bli en dyr fornøyelse, antar jeg. Og jeg har allerede notert ned en del gaver barna kan ønske seg. Men tror kanskje jeg må kjøpe det til meg selv. For de ønsker seg jo bare DS og Kaptein Sabeltann utkledningstøy for tiden. (Pluss matboks, da. Hvorfor ønsker de seg alltid flere matbokser?!)

Men nå, noe annet og veldig trivelig:
Jeg skal dele ut noen awarder. Jeg må jo si at når jeg har en håndfull awarder, så må det da være en viss form for awardinflasjon på det glade bloggenett?!? Men jeg dveler ikke så alt for lenge ved den tanken, og gleder meg i stedet over dem alle:)
Men fordi inflasjonstanken nå engang meldte seg, så har jeg tenkt å være litt Gjedrem her, og ikke gi awardene til tolv andre, men til tre fine bloggere:)


La meg begynne med Janne Lillian (nå skulle jeg mestret det å skrive hjertetegn i teksten her, Janne...) som alltid har tid, som alltid kan lytte og oppmuntre og som er utrolig snill. Hun har en kjempefin blogg. Hjemmet hennes er helt utrolig koselig, - Jannes smak er uslåelig! Og i et stresset hverdag hvor en bare ikke får tid til å stikke innom og nyte stemningen der HVER dag, så er det jo fint å kunne besøke bloggen:) Glad i deg, Janne. Du får denne som jeg fikk fra Cecilia:)


Og Cecilia, hun er et av mine beste digitale kjennskap. Hun har en helt utenom det vanlige flott blogg, og jeg tror kanskje hennes tran er litt sterkere enn andres, for hun er så flink og produktiv. Det er stadig spennende prosjekt der til å bli inspirert av. I tillegg skriver hun så varme og gode kommentarer. Glemte jeg å nevne bildene hennes nå? Synes du bare skal gå inn og se, jeg:) 
Du får denne awarden som jeg fikk fra Maria, som har en veldig koselig blogg. Tusen takk, Maria! Så har jeg fått to pokaler, fra Cecilia og fra Elisabeth. Sistnevnte er enda en dame med enorm energi. Hun skriver mye morsomt, og er også så god til å kommentere.
Siden det PAR med pokaler, så måtte det bare bli til tvillingpappaen Hans Martin. Med fire barn og fremdeles hodet såpass over vannet at han på toppen av det hele skriver de herligste blogginnlegg om tvillingjentene sine, så fortjener han begge to. I tillegg stiller han opp - og er alltid positiv hvis en trenger hjelp! Takk! Tror ikke jeg skal be ham om å skrive tolv ting om seg selv (tror det var den utfordringen som fulgte med pokalen), men oppfordrer han heller til å skrive et blogginnlegg innen tolv dager. Tar du den? :)Nå skulle jeg jo skrevet både den ene og den andre lista om meg selv.
Men nå har jeg brukt så lang tid foran PCen at jeg tror jeg må stupe inn i hverdagen igjen. Regner ikke med at noen har orket å lese så langt heller:)

Men her har dere tre på snei om meg:
- Har kjørt inn et vindu på Jysk sengetøylager (og det viste seg å ikke være helt uvanlig. Utrolig nok.)
- Jeg har spist marsvin, "balut" (egg med kylling i som har vært kokt i ca 24 timer), antilope, maur osv. Jeg har altså reist en del, til mange mange spennende steder. Men det er LENGE siden nå. Føles iallfall sånn.
- Jeg kunne Johannes 3,16 fra Bibelen utenat på gresk lenge før jeg begynte på skolen. Pappa er prest, og trengte vel en puggemakker i studietiden. Ikke vet jeg. Men prøvde meg på greskstudier senere. Det var tydeligvis ikke mye som satt igjen. For det er eneste gang jeg har måttet ta om igjen en eksamen. Ga meg etter ti studiepoeng. Og er glad for det:)


Hadde egentlig tenkt å sette inn bilde av "balut" her, men måtte heller bli en av reisefavorittene; Zanzibar. Balut ble rett og slett for drøyt. Kan ikke forstå at jeg har spist det... (Men det var et veddemål. Og jeg liker å vinne. Og jeg tror jeg brakk meg litt kjapt også...)


5 kommentarer:

 1. Hei,
  gratulerer med mange flotte og fortjente awarder!! og tusen tusen takk for at du deler den ene med meg. Og tusen takk for gode ord. *rødmer jo helt*

  Ja treleker er helt klart flotte men forstår hva du mener.. Noen av trelekene er rimelig massive og kan fort lage stygge merker.

  Er så spent på den mayo butikken. Gøy!! Var oppom i går kveld igjen på rema -fant ut at jeg ville ha et tre til.. hihi.. men da var de tomme. Men de skulle få inn et parti i dag igjen.

  Zanzibar -ja takk!! kunne gjerne tenke meg en tur dit... det er så gøy å reise. Jeg er så heldig å ha en jobb som jeg får reise en del i. Mine siste prosjekter var i Singapore. Blir aldri lei av å reise -jeg vil ut og se samt oppleve verden!!

  balut -tror jeg står over, men kjenner meg igjen. Jeg liker ikke å tape så om det hadde vært et veddemål så kanskje..hihi..

  Og var kanskje på tide med briller slik at det ikke blir flere turer gjennom vinduer..ha, ha.. jeg fikk meg briller for noen år siden (data/lesebriller) men er ikke helt komfortabel med dem så de blir kun brut på kino (etter lyset er slått av selvsagt..)

  Ønsker deg en fin dag og igjen tusen takk for award, vennen!
  Klem fra meg

  SvarSlett
 2. Tusen takk for award søte deg ♥ Det var veldig koselig. Jeg kan bare si takk det samme tilbake!!

  glad i deg hver dag ..hihi :)

  Hjerter får du ved å trykke fn-alt-3inni ei rute..

  Å..gleder meg til fredag. Kan ikke være så lenge da, men skal bli deilig å komme seg ut litt. Sitte ved siden av hvereandre?? Hehe.. fjortis :))

  Klem fra meg til deg

  SvarSlett
 3. Zanzibar... ååå, det var deilig! Tenk at jeg fikk oppleve det med deg, da. Nydelig.
  SKal skrive meg bak øret det med treleker og deres ufortreffelighet. Bare så synd at det er så fint, da.

  SvarSlett
 4. Zanzibar er fantastisk! Håper jeg kan reise tilbake dit ....

  SvarSlett
 5. Veit du hvilken produsent som har laget den Tre-blendern og tre-brødristern?

  SvarSlett