tirsdag 20. april 2010

En Tildaengel i postenHadde jeg hatt anlegg for det, skulle jeg skrevet et dikt i dag.
Om en venninne som blir tretti nettopp denne tirsdagen.
Jeg skulle skrevet om hvordan jeg ler og gråter hver gang jeg tenker på hvordan vi styret rundt i vår egen lille verden som fjortenåringer.
Hvordan vi risset forbokstavene til han vi var forelsket i inn i armen. Hvordan vi ventet utenfor treningsbrakka deres helt til han var ferdig. Hvordan vi, når han kom ut, bare sto og fniste og rødma - og etterpå diskuterte i timesvis hvem han sa hei til.

Jeg skulle skrevet om hvordan hun alltid har vært den peneste jenta i byen, men hvordan hun likevel aldri helt har forstått det. Men penest i byen, det er hun fremdeles - selv om hun nå nærmer seg pensjonistalderen med stormskritt! (jeg har også lagt inn rynker på Tildaengel-halsen, ser dere).
Jeg skulle skrevet om hvordan hun alltid har vært preget av godhet - hvordan hun alltid har stilt opp for andre og gitt av seg selv. Og jeg er utrolig stolt av henne og alt hun har fått til.


Jeg skulle skrevet noe om hvor fantastisk det er å snakke og snakke - når hun lytter.
Om hvordan jeg vet at alt kan sies, og ingenting er for dumt.

Om hvordan vi kan le av oss selv.


På bursdagen skulle jeg ikke bare kunnet skrive et dikt. Jeg skulle også ønske at jeg kunne love at alle dager skulle bli en dans på roser. At alt alltid kommer til å gå bra.
Sånn er visst ikke livet.

Det jeg kan gjøre, det er å sende en Tildaengel til henne i posten. Og si at det ligger kjærlighet i hvert sting. Og så kan jeg fortelle at jeg og Tildaengelen min skålte med et lite glass rødvin (i dukkeglass, altså! (ca en skje med vin... Vet nemlig at det er tirsdag, og at klokka ennå ikke er sju engang). Men vi feiret altså i hennes fravær.


Og i dag har jeg tenkt på at det finnes mange gode mennesker, ikke bare denne venninnen, som har gjort livet mitt godt og fint. Så vi reiser glasset dere, og skåler pittelitt for gode venner og engler langs vår vei!

7 kommentarer:

 1. Så nydelig skrevet vennen ♥ Hun er heldig som har en venn som deg.

  Livet er ikke det samme uten gode venner og engler på ens vei ( slik som deg ♥) Du er ei fantastisk venninne som jeg setter så utrolig stor pris på. Takk for at du finnes!! ( og at du bor her..)

  Takk for kommentar inne hos meg, til det kan jeg bare si "I LIGE MÅDE"

  Gleder meg til fredag :o)

  Ha en flott tirsdagskveld med fruene, jeg skulle så veldig gjerne ha vært der!!

  Klem ♥

  SvarSlett
 2. Nå tenker jeg at venninnen din ble glad for det fine du har skrevet

  SvarSlett
 3. Du skriver så fint... Jeg ble glad av å lese dette, og takknemlig for gode venner og engler:)

  Nydelig Tilda du har laget.

  skål og god natt:)
  Klem Vivian

  SvarSlett
 4. har tenkt på om jeg har ei venninne fra sødal som jobber på ei øy, men tror ikke det...litt flaut hvis det skulle være tilfelle....Men da hadde jeg vel husket det. Håper jeg...Ha en fin dag, du nydelige menneske som er så flink til å skrive!!!

  SvarSlett
 5. Gratulerer til venninnen din! Så flott skrevet, heldige dere som har hverandre. (: Har sagt det før men sier det igjen, du skriver så utrolig bra... Det er en fryd å lese..

  Kjempe flotte tilda engler du har laget! hun blir nok kjempe glad for den! Jeg har også sydd en slik tilda engel med samme kjole. (:

  Ha en herlig dag.
  Klemmer til deg.

  SvarSlett
 6. Hei, nå har jeg nettopp kommet hjem etter en liten tur på øya. (:
  Høres ut som en hektisk dag i går. Røngten og blodprøver. Håper det går bra med de begge to.

  Helene Bøksle konsert?? det hadde jeg ikke fått med meg. Ååå jeg som elsker musikken hennes. Har vært på en rekke konserter med henne og er like fornøyd hver gang. Hørtes koselig ut med kafetur og konsert. Viktig med litt "barnefri kjærestetid" også.

  Ønsker deg en herlig dag. Klem

  SvarSlett