tirsdag 4. mai 2010

KrisetidFra i morgen av skal jeg bli en løgner.
"Hvor gammel er du?" vil folk spørre.
"29," skal jeg svare. I flere år framover. 

I det siste har jeg blitt litt, nei veldig, oppmerksom på å få med meg alderen til feks modeller. Og det har slått meg at de fleste av disse damene som er over tretti, faktisk SER ut som om at de har passert tretti. At dette er snakk om kvinner som trolig legger hundretusener i makeup, operasjoner og som sikkert ikke spiser annet enn agurk, vitaminer og vann, er en tilleggsbelastning å tenke på, kjenner jeg.
Hva skjer da med utseendet til de av oss som lever på kaffe latte, pepsi max og sjokolade, når vi runder tretti?

Men så var jeg med mannen ut på byen fredag kveld. For en som ellers vasser rundt blant greengateputer og som regel har joggedress på, var det en oppmuntrende (til dels sjokkarted) opplevelse av positive tilbakemeldinger. Og selvtilliten steg opptil flere hakk.

Derfor roet nervene seg i møte med bursdagen. Og alle forsvarsmekanismer var dessverre slått av i møte med dagens skjellsettende opplevelse...


Jeg har en kollega som akkurat ble femti. Snill og flott mann, la oss kalle ham "Olsen". 
På vei inn i en butikk for å kjøpe lunsj (har et mål om å smøre niste på morgenen, men må jo heller bruke tiden på å fjerne leverflekker i ansiktet og rynker på halsen, som dere nå vil forstå), passerte jeg en gjeng ungdommer som vi var i kontakt med gjennom jobben for noen år siden. I det jeg passerer, hører jeg en jente som sier:
"Er ikke det hun Olsen?"

Hva!?!
Jovisst er "Olsen" en mann som holder seg godt for alderen, og jovisst har han en vakker og sprek kone - men de er da tross alt TJUE år eldre enn meg.

Jeg satset litt på at ungdommelig skjønnhet skulle bli byttet ut med moderlig visdom og erfaring. Men til den samme "Olsen" omtalte jeg i dag Hellas som en øy. Det var visst feil. Viste det seg.

Så det var det. Gammel, blond og skrukkete. Det er meg.

I tillegg fant denne samtalen sted på badet for noen få uker siden: 
Femåringen: "Mamma, unnskyld for at jeg sa til deg at du har stor rumpe".
Jeg ser litt overrasket og spørrende på henne: "Jeg tror egentlig ikke du sa det".
Hun smiler lurt og freidig. 
"Ånei, det sa jeg kanskje ikke. Og du har ikke stor rumpe".

Men nå trøster jeg meg med dette: Gorge Clooney. Alderen har utelukkende gjort ham godt. Noen blir bare flottere med årene. Så, hvorfor skulle ikke det samme kunne skje med meg - eller deg:)

De øverste bildene er fra Ib Laursen. Før en vet ordet av det er en jo pensjonist med god tid til hagearbeid...

9 kommentarer:

 1. I fjor da jeg ble 35 år hoppet jeg fra 10èrn, skal love deg at man føler seg ung da og i dag har jeg ridd og hoppet med hest. Etter slike ting føler man seg som en 16 åring

  SvarSlett
 2. haha, man er da ikke en dag eldre enn det man føler seg ;)

  Du skriver utrolig morsomt! Ler godt her!

  SvarSlett
 3. Du skriver bedre og morsommere enn noen annen, fantastisk!!! Jeg ler så godt- og nikker så gjenkjennende her inne, at det virkelig virker forfriskende på trøtte hverdager altså. Seriøst!
  Gratulerer med dagen i morgen, jeg heier på deg!! (uansett rumpebredde!)

  SvarSlett
 4. Det er fælt å bli trevde. Sånn er det. Håper du finner en måte å komme gjennom den fæle dagen i morgen, og ikke minste de neste 20 åra. 50 er vissnok bedre, har jeg hørt.

  SvarSlett
 5. Hanne Krogh sier at livet ble fint å leve da hun ble 35, og ble sikker på seg selv. Helt ærlig, så gleder jeg meg stort til 30-årene. Mye tyder på at de blir fine!
  Og ang modeller og sånt, så bare legger jeg til at de helt vanlige damene jeg kjenner som er over 30 år, de er kjempefine og veldig flotte!
  Bare for å komme med noen presiseringer, liksom...

  Men regnet vel ikke med at noen tok noe av dette helt seriøst uansett. Unntatt det om George Clooney, da. Han er seriøst kjekk og flott!

  SvarSlett
 6. Du er ei fantastisk 30-år gammel jente!!! Hvem skulle vel tro at du er en dag over 22..Vakker, intelligent, morsom, snill, pen...jeg kan fortsette i det uendelige ♥ Du er verdens beste!! Veldig gla i deg

  Gleder meg til imorgen ♥

  Om ikke gaven er kjøpt blir den nok det imorgen tidli ti over ti skal du se :)

  Jeg har vært på vektstang trening, og er SINNSYKT stiv og støl. Håper jeg klarer å gå til deg imårra :)

  Nattinatt..her skal det ammes og soves.. er opp sån ca ti over halv seks hver morgen.. :o)

  Klem ♥

  Ps: Du har IKKE stor rompe!!

  SvarSlett
 7. hihi, nå lo jeg godt!
  klart du blir bare vakrere og vakrere!! OG - tro meg, mer avslappet ;)
  klem fra Barbro

  SvarSlett
 8. Hvis du kun fyller 30 i morgen, har du da ikke noe å klage over!
  Pepsimax og sjokolade gjør deg ikke eldre. Hilsen ei på snart førti....

  SvarSlett
 9. Hurra for deg som fyller ditt år... GRATULERER MED DAGEN VENNEN!!!! Håper du får en herlig bursdagsfeiring!! (ja vi er jo passert midnatt nå og ja jeg burde vært i senga for leeenge siden, men måtte jo bare stikke innom og legge inn en gratulasjon først.)

  Må jo ta meg en tur til øya snart og besøke den butikken du tipset meg om -og klart jeg stiller på "et bloggtreff" en dag. Hadde jo vært kjempe koselig. Godt å høre at det ikke bare er jeg som ikke liker fargene på enjo produktene..hihi..

  Nå er det på tide å komme seg i seng og få min dose med skjønnhetssøvn -det er jo tross alt over et år siden jeg rundet 30...hihi..

  Klem fra Cecilia

  her er en link til en søt liten video på dagen din

  var jeg en vind

  SvarSlett