tirsdag 25. mai 2010

Lightning Process - erfaringer?
Det er litt stille i Drømmehagen for tiden. Og jeg kan ikke skylde på at jeg jobber livet av meg med de 2,5 (Merk kommaet. Ikke 25, men 2 komma 5, altså) blomsterbedene mine heller...

Jeg har jobbet litt, så har det vært så fantastisk vær - og jeg har nytt det, og så er jeg mye trøtt. For litt over et år siden ble jeg syk - det viste seg etter hvert å være tretthetssyndrom. Ikke så alvorlig som ME, men nok til å bli satt litt på sidelinjen.

Det har ikke bare vært negativt for meg å bli satt litt ut av spill for en stund. For første gang på mange år måtte jeg ta tid til å stoppe opp og tenke. Jeg har funnet litt mer ut av hva jeg vil og ikke vil. Hva som er viktig, og hvilke ting jeg vil gi litt bingen (sørlandsuttrykk jeg har tillagt meg) i.

Kaffe latte gir mye god energi. Men trenger noe som varer litt lengre...

Men jeg kan ikke legge skjul på at jeg blir litt lei innimellom. Selv når alt det uviktige er lagt vekk, så er det ikke alltid energi igjen til det jeg synes er viktig: Som venner og familie. Eller det å kunne være et ja-menneske og stille opp i dugnad, utvalg og ta initiativ og trå til i hverdagen for de som trenger en hjelpende hånd.


Hvis en hadde vært engelsk prinsesse hadde det kanskje vært midt i blinken med litt tretthetssyndrom. Da kunne en bare sittet på en benk og sett på parkene og blomstene...

Så nå er jeg litt i tenkeboksen. Har noen her erfaring med Lightning Process?
Jeg er positiv, men nå vil journalisten i meg gjøre litt research. I tillegg til å ringe og spørre litt her og der, tenkte jeg å spørre på bloggen: Kjenner dere noen som har vært med på dette - og har de da merket forandring - positivt eller negativt?


Til slutt: Oppdatering av fjas og vas og dill fra hverdagen og ting som har skjedd siden sist (jeg setter dill og dall høyere nå enn før, merker jeg):
- Vi har fått badebasseng på verandaen. Med bobler og 40 grader. Vi bor forresten i et SVÆRT tett nabolag - så her får en eksponert seg!
- Når jeg bader, kommer blant annet en illrød rygg tilsyne. For jeg har vært to fulle dager i fantastiske Dyreparken med jentene mine i helga. Alt var topp, utenom at jeg ikke fikk smørt inn ryggen.
- Jeg og yngstedattera har flyttet inn i lekehytta igjen. Eldstedattera er ikke så begeistret for hytta som jeg skulle ønsket. Men hun har da fått DS! (stor familiær nyhet)
- Yngstedattera er ikke veldig gira på å slutte med bleie. Før hun plutselig en dag syntes tiden var inne, tok av seg bleia og etterlot seg en bommelibom på naboens veranda...
- Jeg har hatt rekordmange fine tulipaner i hagen. Men siden jeg er TRØTT når kvelden kommer, ble de ikke fulgt opp med vannkanna - og de er nå stort sett historie...

Skal bare finne igjen noe av den energien en HAR hatt.

Dett var dett. Det er meldt litt kaldere vær på sørlandet noen dager, så da skal jeg ta meg en bloggrunde:)

18 kommentarer:

 1. Alt jeg vil akkurat nå er å gi deg en STOR og god klem. <3

  SvarSlett
 2. Hei. Kjenner en som ble frisk med dette opplegget, men jeg kjenner ikke flere detaljer. Takk for oppdatring og håper du får pleiet den rosa ryggen. Lykke til på jakt etter energien. ☺

  SvarSlett
 3. Jeg kjenner ingen som har brukt Lightning Process-opplegget, men det kan jo godt hende at det funker. Kognitiv læreprosess er en del av behandlinga leste jeg, og det har jeg brukt litt selv, siden jeg lider av Tinnitus. Men ingenting er bortkastet, så det er jo bare å prøve!
  Personlig tror jeg at for stort fokus på sykdom og behandling fører til at man kjenner mer på det også. Å tenke positivt og ha troa på at man skal klare å fungere uansett hjelper! Høres litt corny ut kanskje...men, det funker for meg hvertfall! :)

  Godt å få en oppdatering herifra igjen. Og godt å høre at det går bra med deg og dine. :)

  SvarSlett
 4. Ingen erfaring med det desverre :) Men har hørt at det har hjulpet for mange ♥ Men vet ikke om det er så stort fokus på lavendel i det opplegget.. men det tar vel gotto seg av ..haha :)

  Lykke til vennen!! Jeg heier på deg!!

  Du blir nok frisk snart, uansett er du ei fantastisk jente som hjelper de rundt deg, stiller opp, er ei FANTASTISK venninne, en SUPER mamma og ikke minst ei god kone ( det har jeg iallefall hørt *smiler* ) Takk for all oppmuntring og all hjelp i helga!! Jeg er så gla jeg har deg ♥

  Klem

  SvarSlett
 5. Har dessverre ingen tips eller erfaringer å komme med - får bare ønske deg en god kveld. Og måtte energien komme tilbake, en eller annen gang;) Det å si nei innimellom skader ikke - tenk på deg sjøl og dine nærmeste - dere er viktigst!

  SvarSlett
 6. Hei vennen,
  Jeg kjenner ingen som har fulgt ligthning process programmet men stiller meg positiv til det. Ja jeg kunne rett og slett tenke meg å følge et slikt program selv for å få en større innsikt samt forståelse. Jeg har vært med på et prestasjonscoaching opplegg det siste året -utrolig lærerikt og interessant. (kurset var et tilbud jeg fikk via jobben)

  Håper du finner tilbake til energien din igjen, -du ser ut til å være ei sprudlende og glad jente på disse søte bildene. Likte hoppebildet!!!

  badebasseng på verandaen, det hørtes herlig ut!! Heldige dere. Håper ryggen din er på bedringens vei.

  Nå har jeg nettopp sett fruene og er på skype med min kjære som fortsatt er i Houston. Han kommer hjem til lørdag -skal bli veldig godt å få han hjem igjen!

  God natt, ønsker deg en herlig dag i morgen.
  Klem

  SvarSlett
 7. Hei!
  jeg skal på lightning process etter september... kan jo gi deg en tilbake melding da. jeg må si at jeg har bevist ikke lest mye om det, jeg ønsker å gå inn med åpne tanker. for meg er det litt viktig tror jeg, for etter alle diagnoser jeg har fått oppigjennom, (der halvparten ikke har stemt) har jeg lagt merke til at jeg fort graver meg ned og rett og slett bruker mye av den lille energien jeg har til noe som ikke hjelper med uansett... dette ble litt rotete, men håper du forstår mitt råd...
  Meld deg på, gjennomfør et kurs, så merker DU om det fungerer for deg eller ikke. da kan du informere omverden om det fungerte eller ikke... Men du vet best, ønsker du å vite alle fakta før du gjennomfører et slikt kurs, så gjør du det:)
  Ønsker deg lykke til! kan jo avslutte med å si at jeg virkelig vet hvordan du har det... lytt til kroppen din! klem

  SvarSlett
 8. Hei!
  Kjenner ingen som har prøvd, men har jo hørt at det har funka for flere :) Verd et forsøk, vel!
  Tusen takk for koselig hilsen inne hos meg! Bryllupet var virkelig en drøm :)
  Klem fra Barbro

  SvarSlett
 9. Hei :) Jeg har faktisk ei venninne som har vært på dette kurset i London, og det var utrolig gode tilbakemeldinger hun ga det. Det hjalp henne virkelig. Hun måtte jobbe med tankegangen mange ganger daglig og det krevde disiplin. Men hun hadde prøvd masse annet før dette, og det var dette som ga best resultater.
  Jeg ønsker deg lykke til uansett hva du gjør. Ha en god kveld.

  SvarSlett
 10. Overfladisk som jeg er, skal jeg først si at du hadde en veldig søt lilla kjole! Og så skal jeg si at du er verdens søteste. Og at jeg bare (!) har hørt bra ting om Lightening process, men jeg tror løsningen er å flytte på den svenske landsbygda langt fra alt og alle. OK!?
  :)

  SvarSlett
 11. Hei kjære deg.
  Nå kjenner jeg deg ikke...sånn egentlig, men noe jeg har skjønt for lenge siden, er at du ER det mennesket du frykter at du ikke er. Du har så mye omsorg i deg, at det føles mange mil og gjennom en dataskjerm! Da aner jeg jo litt av hva du må bety for de du har rundt det.
  Men det er jo ingen trøst....for du vet hvordan alt var før, før du ble syk.

  Jeg vet lite om det du lurer på...men lytt til deg selv, du vet kanskje innerst inne hva du har lyst til å gi en sjanse? Hva du tror virker på DEG.

  Bruk den energien du har på de som betyr aller aller mest. DEG og dine. Bruk iallefall ingen energi på det du tror andre tenker.

  Lykke lykke lykke til.
  God klem fra meg.

  SvarSlett
 12. TAKK sjøl.
  For alle vakre kommentarer.
  De gjør så godt, så godt.
  TAKK.

  SvarSlett
 13. heia karen her var mange fine ord!! ta de til deg, vi er mange som er glad i deg!! håper du finner ut av det med lightening, jeg har hvertfall tro på at når du bestemmer deg for noe så klarer du det!god klem

  SvarSlett
 14. Jeg vil anbefale ligthning programmet, en bekjent av meg var helt slått ut av ME (ung jente, syk i over et år), familien var veldig usikker på om dette programmet var rett vei og gå, men ga det en kjangs (nå i vår) - og det hjalp! Ellers så du gjerne nrk1 sporten nå i kveld, ei flott jente som stod frem og fortalte litt av sin historie om sport, ME og ligthning, hun har fått energien tilbake :) lykke til!

  SvarSlett
 15. Hei du!! Godt du ser det positive i situasjonen også:) Både mamma og søstern min har vært på dette kurset, og de fikk masse ut av det!! De har fortalt meg endel, og det er jo relativt enkle teorier og øvelser - men de gjør virkelig susen!! Om du bestemmer deg for å gjøre det, får du nesten garantert utbytte av det! Tror de fleste kunne vært med på et slikt kurs og forbedret livskvaliteten sin... man har jo alltid noe å gå på:)

  God klem til deg:)

  SvarSlett
 16. Hei og god kveld,
  -dagen i dag har gått i et og gjett om jeg ble overrasket når jeg nå tittet innom bloggen min. - Kr.sand er ikke mye stor, hihi.. og nå har jeg vært på tråden med søte Louise. Hihi.. og jeg må jo bare si takk og i like måte -for hun kunne også bekrefte at du var like søt og hyggelig som jeg hadde inntrykk av! *smil*

  Så nå hun følte seg nesten "pliktig" til å invitere oss +Vivian på kaffe en dag slik at vi alle kunne treffes. (:

  Så koselig med tur til helgen, min kjære kommer hjem lørdag kveld. Gejtt om jeg gleder meg! Så blir nok lite blogging på meg i helgen. I morgen er det streik på skolen så da blir junior hjemme -det blir koselig. Og til lørdag har han sin første fotball kamp, så da må vi jo trene litt i hagen i morgen. hihi..

  Ha en herlig kveld.
  Klem fra Cecilia

  SvarSlett
 17. Hei... Jeg har nettopp vært på kurs. Anbefales på det sterkeste. Det er en investering for resten av livet.... Hent frem alt du har av tro og motivasjon, for dette er knallbra.. Jeg har gjort ME før jeg var på kurs,men har nå fått livet tilbake :-) Lykke til

  SvarSlett
 18. ser at det er veldig lenge siden du har skrevet dette, men jeg har selv ME og sitter og vurderer LP. Syns likevel det virker litt skummelt siden jeg har leste et sted om ei som ble VELDIG mye sykere i en måned etterpå og ikke frisk. Greit nok at ikke alle blir frisk, men så syk etterpå? Jeg ble plutselig livredd for det, fordi jeg er allerede utrolig dårlig og har kjempe mye fravær og et liv som står omtrent stille. Skal begynne på vidregående neste år, og har et stort ønske om hvilken skole jeg skal gå på, men det er en altfor god skole til å gå på hvis jeg enda er syk... Har du vært på LP enda? Kunne virkelig trengt å vite hva jeg skal velge.. Vet ikke om du leser denne kommentaren, men hvis du gjør.. kan du vær så snill å svare meg? Helst på mail ElisabethAurora@hotmail.com

  SvarSlett