torsdag 13. mai 2010

Greengatebunad?

Hvor er den andre?

Det er fire dager igjen. Så må alt være klart. Innen den tid skal:
1: Bunadskjorter lokaliseres, legges i fryser og strykes (og jeg kommer til å få lyst til å sy nytt trekk til strykebrettet - og heller gjøre det)
2: Flagg skal lokaliseres, men når vi finner ut av de er fulle av is fra i fjor, så må vi kjøpe nye. Nille er sikkert utsolgt, og vi ender opp med noen dyre og ikke finere flagg uansett
3: Bunadsløyfer skal i hus. (og jeg kommer til å få lyst til å sy selv, og ender opp med noen rare sløyfer i Tildastoff som på ingen måte ligner på rødt, hvitt og blått)
4: Jeg kommer til å finne ut at jeg ikke kommer til å finne bunadskoene fra eldstedattera uansett, og må kjøpe nye til minstejenta
5: Jeg kommer til å komme på at mannen skal synge, og at han derfor trenger strøket skjorte han også (ellers kan en jo nemlig bare stryke den delen av skjorten som vises når jakken er på, har jeg funnet ut.)

Og når 17. mai kommer, er jeg like ør og trøtt som en gjennsomsnittelig russejente fra Bærum (det er alltid verst stilt med russen i Bærum, nemlig.)

Men hvor er skjorta?

Selvsagt kan dette unngås ved at jeg tar tak allerede nå i dag. Men plutselig viste det seg å være tomt for Milo her i huset, og da får skjortevasken vente til i morgen.
Bunad er noe styr, likevel blir jeg glad og tildels også opprømt over dette klesplagget. Og jeg vil at alle i familien skal ha bunad. (Spesielt mannen. Menn i bunad – JA til det! Prøvde å overbevise ham om å ønske seg bunad til trettiårsdagen, dessverre syntes han selv at et golfsett var mer anvendelig. For noe tøys!)
Rundt 17. mai tenker jeg ofte litt på bunad. Blant annet tenker jeg nå på at det faktisk bare er ni år til eldstedattera skal konfirmeres. Bør jeg da melde meg på kurs i bunadsøm snart?

Men da skal bunadstype velges. Og det bør hun kanskje få bestemme selv?
I alle tilfeller så har jeg begynt å kikke på bunader. Ikke alt er like fint, for å være helt ærlig.
Det er vel også grunnen til at folkedrakter har dukket opp.

Nå har jeg imidlertid en etterlysning (eventuelt en bedriftside for den som er interessert i det): Hvor er Greengate-bunaden?
Jeg ser for meg lavendel-underskjørt med hvite prikker. Et hvitt forkle med noen enkle blomster på. Hvit skjorte og lysgrønn vest. Et sjal med små roser.

Direkte fra designerblokka.

Hvor mye mer sommerlig og fint kan en egentlig få det? (Se bort fra skissen, da. Se det for deg heller).

Jeg ble glad ved tanken. Min mann var ikke enig. Han er stort sett positiv til alt småblomstrete som kommer i hus, men her mente han at det gikk en grense. (Han har forresten også gitt beskjed om at jeg må bære den nye GGkjølebagen min selv).

Potensielle bunadmønstre?

Men hva sier dere - er greengatebunad liv laga?

(Åååååååååååå, jeg håper det!)


(I møte med Greengate kan en lett gå litt for langt. Som da min gode venninne Marthe prøvde å bestille bløtkake til meg i lavendel (med hvite polkadotter på). Konditoren hadde aldri hørt om den fargen. Lys blå, da, spurte Marthe. Jo, det skulle han få til. Jeg fikk turkis bløtkake med hvite prikker - og ble kjempeglad! Takk!)

13 kommentarer:

 1. Hihi, bra kaka ble godt tatt imot...-tanken var god;) Men prinsessebrusa var bedre!!
  Tips til billige bunadsko; 200 kr på sparkjøp
  Tips til FO´s skjorte; drit i å stryk den! Han krøller og stapper den jo ned i sekken likevel;) (Men hvis du først gjør det, gjør det ordentlig! Av erfaring fyker skjorta etter første låt..)
  Eller eventuelt; lær mannen å stryke:) Her i huset stryker han mi skjorte!!
  Ang. GG-bunad: er i tenkeboksen... Den er fin designet, men tror jeg går for tradisjonell rød. Men hva med å lage den i en sexy kort tyrollerversjon?? Hot tips til danmarksturen;)

  Love you!

  Marthe.

  SvarSlett
 2. GG bunad? Kjør på...men kanskje må du kalle det folkedrakt eller bare drakt for å ikke få bunadspolitiet på nakken? ☺

  SvarSlett
 3. Fantastisk pytt pytt kake!! Hihi!!

  Ja det er mye som skal i stand til 17.mai, men pytt pytt.. Jeg hopper over bunaden i år, føler meg så stor nå med magen så bunaden får henge pent i skapet..
  GG bunad -jo da det klinger i ørene mine.. og kanskje et par ballerina sko. hihi.

  Har du sett kyst drakta? den har lyng broderier på -ikke lavendel men fargene er jo ikke helt ulike..

  Sjal med små roser -ja takk. Skissen din var flott!
  Ønsker deg en fin kveld vennen. Ja forresten har du vært innom mayo butikken? Var den flott?

  Klemmer fra meg

  SvarSlett
 4. GG bunad som lett kan vaskes (lurer på om alle 10mnds gutter griser like mye...?), og uten sølv som lillegutt kan gå amok i...det hadde vært noe!! Da hadde jeg ikke trengt å vri hjernen min for å finne ut hvordan jeg skal holde varmen i kjolen min (siden bunaden av sikkerhetsgrunner får bli i skapet i år). Men kjolen er fin den, jammen ikke helt ulikt vårt alles kjære greengate. Er så glad i den kjolen at jeg sitter her og gruer meg til å prøve den for første gang etter graviditeten...

  SvarSlett
 5. Spørs om du ikke hadde fått bunadspolitiet på nakken med din GG-bunad. Men etterhvert er jo mer og mer lov, så kanskje om et par år? Til datteras konfirmasjon?
  Kul kake!

  SvarSlett
 6. Kul kake, og sikkert kjempe god (ser den er fra dampen:))
  Bunad er såå fint. Jeg aner ingenting om stryking og sko osv... Ingen her i huset har bundad, ennå ......

  SvarSlett
 7. Ups...nå ble jeg litt stressa jeg òg gitt...:)

  Du skriver så bra, at jeg alltid blir sittende å le og smile rundt meg selv. Har lest meg nedover på sia her nok en gang, og det er en FRYD!
  Skriv ei bok, og jeg kjøper den på flekken, du har en GAVE!

  Men du får gjøre det etter 17.mai, etter å ha kjøpt nye sko og flagg, etter å ha strøket kun det synlige på skjorta, etter å ha funnet den skoa på det stedet den selvfølgelig lå, etter å ha funnet de gamle flaggene som ikke var tilsølet av is, etter å ha gått deg skjeiv og sliten i bunadsko.
  Etter det setter du deg ned og skriver bok.

  Jeg kjøpte bunad til mi yngste datter nå i forrige uke. På salg. Jeg var kjempestolt over å ha vært så fornuftig. Kunne ikke byttes pga salget, men det gjorde jo ingenting, for jeg visste jeg skulle ha den.

  Jeg rydda i skapet dagen etter.
  Hva jeg fant?
  Bunaden jeg kjøpte til henne i fjor. På salg. Den som skulle passe perfekt i år.
  Som hun har vokst ut av innen 18.mai. I likhet med den siste jeg kjøpte.

  Må kjøpe sko.
  Finner helt sikkert de lure jeg kjøpte i fjor.
  Etterpå.

  Har kjøpt tre nye flagg.
  Har funnet de jeg hadde fra før.
  Etterpå.

  SvarSlett
 8. hahahahaha, story of my life! hvorfor er det sånn at vi bare MÅ vente til siste liten, og aldri lærer??
  *ler enda*
  det er så fornøyelig å lese innleggene dine!
  syns GGbunad er genialt jeg! det er jo bare å sy ivei det ;)
  klem fra Barbro

  SvarSlett
 9. Hei:-)

  Snakk om å få seg noen Deja Vu ved å lese denne bloggen ! Jeg kjenner meg så igjen ! Og kom akkurat på at jeg må ut å kjøpe en bunadsskjorte til minsten.. Det hadde jeg glemt.

  Kjenner meg igjen å være like sliten som Bærumsrussen (de har jeg forresten opplevd i jobbsammenheng)

  Og husk : Den lykkeligste perioden i en kvinnes liv er som regel de årene hun er 29 :-)

  SvarSlett
 10. Hei! Fant bloggen din viavia og jeg ble værende her ei stund... Du skriver kjempebra om hverdagslige ting :-) Så for meg Mr. darcy komme opp av elva og du utti. La meg til som følger jeg og kommer plustelig tilbake. Lykke til ned 17.mai forbredelsene dine.

  SvarSlett
 11. Hei!
  Så bra at dere hadde en fin tur til London!
  Jeg håper du finner - får kjøpt og ordnet alt du skal til 17. mai! Ofte tenker jeg at alt ligger der det skal til rett før jeg skal bruke det, men så viser det seg innimellom at DET gjør det ikke...

  Stilig kake!

  Klem Kristine

  SvarSlett
 12. Du skal ha for din kreativitet*ler*
  Blå kake er ikke det vakreste jeg har sett,men pytt -pytt, det er tanken som teller.

  Ønsker deg en flott feiring på 17 mai

  SvarSlett
 13. Fantastisk kake, synes jeg, og fantastisk liste:-) Jeg skal i gang med å stryke nå, forresten!

  Håper dere får en strålende 17. mai-feiring i morgen!

  SvarSlett