tirsdag 11. mai 2010

Erfaren eldre kvinnes refleksjoner

Kakemomsen lot seg absolutt lure av kakene i vinduet.

En uke som 30-åring. Dette har skjedd:
- Trettiåring spiser kaker og drikker prinsessebrus til frokost. Det fortsatte nesten hele uka. Resultat: Trettiårings bukser har krympet, men tenker at på et eller annet tidspunkt så må en gjøre et lite voksehopp og kanskje gå opp en størrelse - og når passer det vel bedre enn idet en runder et tiår? Anser det som svært naturlig å gå opp nettopp en str per tiår, og synes ikke det er mye i det hele tatt. Men, i og med at begynner å komme i en alder hvor livsstilssykdommer kan inntreffe, så har trettiåring nå syklet til jobb to dager på rad. Det er ikke snakk om to kvartal, nei, dette er heavy greier. Og trettiåring verker nå så mye i kroppen at føler seg som 70-åring.


Hvem har den fineste paraplyen i London?

- Trettiåring har gjennomgått kulturell (re)åpenbaring.
Har endelig kommet meg til "The Globe Theatre" i London. Shakespeares teater, og et nydelig bygg. Trettiåring som ellers er LIVREDD alt som er i nærheten av krim, og som faktisk stadig må ta opp til vurdering om en har sjelefred nok til å se "Frustrerte Fruer", har nå gysefrydet seg gjennom Macbeth - som kort og godt handler om mann som blir gal og dreper konger, kvinner, barn og det meste annet som kommer i hans vei. Og selv om britene ikke kan lage mat, så kan de beine meg lage teater. Trettiåring er bekymret over å ha sett nakker bli knukket og struper skåret over på svært livaktig teatervis - og faktisk likevel syntes at Macbeth var flott. (Er altså i ferd med å bli kynisk på sine eldre dager).

Trettiåringen gisper gjerne stilt overfor ballett eller vakre blomster.

- Trettiåring har blitt lett bevegelig. Dag to i London så vi Billy Elliot. Trettiåring våknet opp dagen etter, så seg i speilet og syntes en selv så svært dratt ut - som om en hadde grått hele natta. Men så kom trettiåring på at faktisk hadde grått gjennom hele musikalen. Første gang den elleve år gamle gutten tok en piruett, begynte trettiåring umiddelbart å snufse - for piruetten var bare helt perfekt.
Og flere ganger i løpet av musikalen tok trettiåring seg selv i å løfte hendene opp til brystet eller foran munnen og gispe (ja, gispe) over balletten.

Trettiåring engasjerer seg i den britiske folkebevegelsen for rettverdig valg. Hun ga britene positive tilbakemeldinger på valg av farge for kampanjen. Vi kastet handlenett og sprang til plakatene.

- Trettiåring har blitt grepet av "simple living" og indre åpenbaringer foran shopping. Kjøpte følgende i London:
- en stk oppvaskbørste
- et par oppvaskhansker
- et skjørt (men det var så lite at teller ikke).
Trettiåring ville nemlig heller se gamle bygninger og drikke latte enn å shoppe. Begynte nærmest å hyperventilere i Oxfordstreet, og måtte komme seg vekk til mer rolige omgivelser. Kollegaer til trettiåring er litt forundret over dette, da de tidligere har vært med på tur til England og Gibraltar (britisk øy, det) med omtalt trettiåring, og hadde helt andre minner fra handlerelaterte aktiviteter på disse turene.

Alt i alt er en her i huset svært fornøyd med å entre et nytt tiår. Mye tyder på at det blir finere å være 30, enn 20.

A walk to remember!

(Og trettiåring har på toppen av det hele lagt ut bilde av seg selv og hennes unge mann - i den digitale sfære. Det har aldri skjedd før. Og vil kanskje aldri skje igjen. Men det må med fra turen. Fra St.James Park ved Buckingham Palace. Det var så flott der at en skulle trodd at Mr Darcy skulle stupe ut i vannet hvert øyeblikk. Det gjorde han ikke. Og godt var det. Ellers hadde vel trettiåring begynt nytt tiår med å stupe i vannet etter en ny mann.)

19 kommentarer:

 1. Fantastisk skrevet! Godt å høre at du koser deg på tur!
  klem fra Barbro

  SvarSlett
 2. Høres ut som du og drømmemannen har hatt en fantastisk tur! :-) London er fantastisk!! Nydelig bilde av dere også!! You're a fox! ;-)

  SvarSlett
 3. He he, å bli tretti år har nok gjort noe med deg...Det blir sikkert ikke det siste bildet av deg - når man først har kommet over det første, høyeste hinderet, er det lettere neste gang;)
  Flotte London-bilder!

  SvarSlett
 4. Fornøyelig. Ta et kamferdrops og nyt tilværelsen. ☺

  SvarSlett
 5. Dette var bare helt herlig! Nydelig innlegg, med flotte bilder og flott tekst der du frister med London, med alt den har å by på. Hørtes veldig kjekt ut.

  SvarSlett
 6. Nåååhh...for et pent par! Og for en pen paraply!!!!!

  Håper jeg også er like fornøyd med å være 30, som du er. Jeg er hvertfall på god vei til å ha den buksestørrelse-greia i boks allerede!

  Det lille skjørtet er nok (uten at du vet det) inspirert av Bridgets alt for korte skjørt. Kjøpte du i tillegg en gjennomsiktig topp - har du faktisk blitt britisk! Med eller uten Mr. Darcy. Kjekkere mann foran dammen vil jeg si.... :)

  Virker som om dere hadde en flott tur! Venter på flere bilder her inne nå ja... :)

  SvarSlett
 7. Tenk at jeg var i London samme helga, med samme paraply!!! gøy å se og lese!
  Du er nydelig, og dere et herlig og vakkert par, som jeg treffer for sjeldent!
  klem Line

  SvarSlett
 8. Herlig!
  Høres ut som dere har hatt en fin tur. Perfekt måte å feire 30 år. Fine bilder og gøy å se dere:)

  SvarSlett
 9. Nydelig innlegg vennen:)

  Ble litt overrasket når jeg hørte du ikke hadde kjøpt mer...?? Men gleder meg uansett til å se det nye skjørtet *smiler*

  Tenk at du la ut bildet!!! Det hadde jeg ALDRI trodd.. Men må si meg enig i andre over; for et PENT par. Og for de som ikke kjenner dem... de er noen fantastiske mennesker og venner også. Venner som alltid stiller opp og som vi har det KNALL gøy sammen med ♥

  Må treffes snart :)

  Ha en flott dag snuppa ♥

  Klem

  SvarSlett
 10. ååå så heldige, jeg vil også til London.. Og for en søt paraply og et kjempe flott par!!!!!

  Høres ut som dere har hatt en helt fantastisk tur, en drømmetur!

  Ønsker deg en strålende dag. Klem

  SvarSlett
 11. Godt å ha deg tilbake i bloggverden, så jeg kan smile meg gjennom det du leser igjen!!! Og gøy med bilde, så jeg kunne få sett om det var noe kjent med deg!! Men det var det ikke, men har hilst på mannen din en gang. Det var mannen min som dro kjensel på han...de har studert litt sammen!

  SvarSlett
 12. Heeeerlig innlegg - jeg måtte le høyt flere ganger (og sambo kom med rare blikk og var på vei til å sende meg på gaustad:P )

  Fine bilder, og for et pent par dere er ;)

  Klem*

  SvarSlett
 13. Pene dere er:) Veldig gøy å lese!!:)

  SvarSlett
 14. Det må jeg si; trettiåringen er en skikkelig babe jo :-)

  SvarSlett
 15. Hei! Gratulerer med overstått!!! Det var fint å se bilde av deg og din! Jeg skjønner hva du mener...men det er VELDIG gøy å se hvem man kommuniserer med her i denne underlige bloggverdenen! Og du? En flott 30-åring med god penn er du!:) London er digg....Jeg bodde der i to år, men det er allerede 14 år siden. Huff, tiden flyr! Jeg er forresten ganske så nøyaktig tre år eldre enn deg...:)
  Ha en flott langhelg!

  SvarSlett
 16. Hei igjen!
  Det var salg i Gågata i Fredrikstad. Jeg har sånn SMS tjeneste at jeg får SMS når de har salg. Jeg fikk 50% siden jeg var SMS kunde, vanlig var 40%. Hør med Noa Noa der du bor om de har det samme. Veldig greit for det er sjelden det er salg hos Noa

  SvarSlett
 17. Så koselig det var her inne da:-)
  Da har vi iallefall noe til felles, 30 årslag i juni;-)
  Herlig innlegg fra London, elsker den byen!!!
  Enig, man føler seg mer voksen på mange måter, ikke bare fordi jeg er 30 om noen uker, men fordi jef begynner å bli "voksen".. Hehe..
  Jeg har alltid sett på meg selv som litt barnslig og veldig ung, men nå er jeg voksen med et lite innslag av barnslig, tihi..

  Legger meg til som følger jeg, hit kommer jeg selvfølgelig igjen:-)

  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 18. Hei vennen.
  Ville bare innom og ønske dere en fin 17.mai i morgen. (: Håper været blir bedre i morgen for i dag er det veldig trist og grått ute..

  Hipp hipp hurra. Klem fra meg

  SvarSlett