fredag 22. oktober 2010

Drømmer og tilbehør


Drømmer gjør mennesker lykkelige. Og det er ikke utelukkende snakk om oppfylte drømmer, har jeg hørt. Det er viktig å drømme om ting som ikke nødvendigvis går i oppfyllelse.
Og det er jo fint å huske. På mange måter. 


En drøm jeg har, for eksempel, er drømmen om den perfekte piknik. Jeg er helt klart skadet av å ha lest for mange interiør - og livsstilsblader. Bilder og oppskrifter på nydelige pikniker, mat, pynt og dill og dall har gjort skade på min lett påvirkelige sjel.


Du vet, bilder av linbukseoghøyhalsastrikkegensermenn og Noa Noa-damer med små Noa Noa-barn som sitter i en gammel sofa på bryggekanten. De har tatt med seg vimpler, lykter, sølvlysestaker, ullpledd, skinnfeller, atten puter, et crocketsett, en drage, en fancy bålbrenner, en hund og bestikk. Alt dette har de fått med seg i en søt, liten flettekurv. Og alt matcher.
Og de sitter der så rene og pene og spiser salat, laksepølser, noen gulerøtter og sunne muffins. Mens de ler mot hverandre.

Det blir aldri helt sånn når vi skal på tur. Det er høy faktor av snørr, ketchup på kinn, salat mellom tenna (i den grad det er noe mer enn pølser og pølsebrød i sekken) - og vi har veldig få bærbare sofagrupper hjemme hos oss...


I sommer fikk jeg riktignok opparbeidet meg en fin kolleksjon av Greengate kjølebager, blomstrete besikk og tepper. Det var så trivelig, atte. Men nå har høsten kommet. Og sommerblomstrete kjølebager er ikke like stilige på høsttur i skogen. Aner det meg.


I helgen prøvde jeg og jentene oss på sykkeltur til sjøen. Og et øyeblikk så jeg at ulldressen til minstejenta matchet koppen. Jeg følte meg så vellykka.


Ett minutt senere hadde begge jentene veltet kakaokoppene på bestemors gamle, gode ullteppe. Og begge ansiktene var tilgriset med kakao og marshmellows. Og jeg hadde ikke våtservietter med.
Og sånn går nu dagan.
Men jeg drømmer fremdeles. Og er dermed lykkelig.

(Dessuten var turen nesten uforskammet vellykket uansett.)

Og bildene - de er fra Greengate. Selvfølgelig. Livnærer til stort sett alle mine materielle drømmer.

13 kommentarer:

 1. He he, det er ikke så mye match når vi er ute på tur heller...Mer praktisk...
  Men GG har mye flott, og det er lov å drømme om den estetisk perfekte turdagen ute i skogen!
  Takk for hyggelig kommentar inne hos meg - vi er vel alle enestående;)
  Ha ei flott helg!

  SvarSlett
 2. Herlig innlegg:)
  God helg!
  Klem, Randi

  SvarSlett
 3. Ha ha, ja ser det piknik-bildet for meg, ingen som drar med seg et halvt flyttelass ut på brygga, bare tull. Og om jeg støter på "familien 100% match", så tenker jeg det er noe alvorlig gæærnt et sted og at de har noen skjelleter i skapet eller no sånt, ja altså ikke helt gode. Synes det høres ut som dere hadde en koselig utflukt.

  SvarSlett
 4. Hehe, så godt du skriver! Ja, tenk hva Noa-Noa damene kan få plass til oppi en liten kurv. Samtidig må det være ganske krevende å ta på seg Noa-Noa bunaden også, med et skjørt utenpå en bukse og en kjole utenpå der igjen, med en strikkejakke over og en kort bolero helt ytterst. Med blonder. Det er et guds under at de rekker å bære rundt på sofaene også! Tror ikke linbuksemennene bidrar noe særlig der, de er jo tross alt kledd i lin, som krøller veldig lett.

  SvarSlett
 5. Fint innlegg. Hva skulle vi gjort uten drømmene?

  SvarSlett
 6. Hehehe, du har en fantastisk evne til å treffe spikern MIDT på hodet!!
  Det går i kjappløsningene her i heimen og ja ;)
  Det viktigste er å kose seg på tur!!
  ha en herlig helg - med eller uten tur!
  klem fra Barbro

  SvarSlett
 7. Hihi, her følte jeg meg hjemme, akkurat sånn har vi det på tur. Og når bildene skal panikktas, må jeg skuffe vekk plastposer og annet dill, og hvor ble det av skoen til vesla, og ketchupen rundt munnene på begge to.-Og egentlig bare stress med de perfekte bildene man skal ta.-Og får man endelig tatt et fint bilde, skal du banne på at far sjøl kommer med, og han nekter å gjengis på bloggen. Tror jeg lar kameraet ligge hjemme neste gang..

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 8. Ha-ha. Enig med deg, og med kommentarane ovanfor. Veldig bra innlegg! Tusen takk for kjekk kommentar du gav meg, det blei eg veldig glad for. :) Ha ein fin laurdag- kanskje med pappkrus i piknik-plastposen? Men, Green Gate har vel pappkrus òg, kjenner eg dei rett... ;)

  SvarSlett
 9. Hi hi,for et herlig innlegg!! Er nok sånn for de fleste av oss, bare skrelle vekk litt fasade...:-)
  klem♥

  SvarSlett
 10. Veldig bra! Haha. Det hørtes så velkjent ut, men du fikk det sagt! Jeg syns det så riktig så idyllisk ut allikevel jeg. Kakao og marshmellows og greier!

  SvarSlett
 11. Ha, ha.. Du er virkelig flink til å sette ord på ting!! lite som matcher når vi er på tur også. green gate bildene er som tatt ut fra et koselig eventyr.

  God natt, ønsker deg en fin uke.
  Klem

  SvarSlett
 12. Oi, som jeg humrer :) Jeg kjenner det på samme måte.... noen ganger... Men stæsjet i piknikkbildene har jo alle sminkører, lysmenn og omkledersker båret. Skaff deg noen sånne - og din perfekte noanoagreengate-piknikk kan bli en realitet. Eller forresten; hold deg til pølser og klissete kakao!

  SvarSlett
 13. Jeg deler din drøm om den perfekte piknik, men også her er det dårlig med bærbare sofagrupper og det begrenser seg raskt hva som får plass i kurven. Livet mitt er imidlertid vellykket på andre områder, så da får det bare være om piknikene blir heller kaotiske :-)
  Ha en god uke!
  KlemmerT

  SvarSlett