onsdag 27. oktober 2010

Den internasjonale bamsedagen!


I dag skulle jeg rydde barnerommene. Akk og ve. Jeg er egentlig litt manisk på at enhver leke skal ligge på sin bestemte plass - slik at vi ikke skal ha puslespill hvor to biter mangler. Resultatet er at ryddejobben blir ALT FOR OMFATTENDE hver gang (de gangene) jeg rydder - i tillegg er jeg redd for at barna egentlig aldri får lekt med duplodyreparken feks - for den ligger jo så godt nedpakket i en Tildaeske...


Derfor vegrer jeg meg for hele opplegget, og utsetter det så lenge som mulig. I dag var det for eksempel ingen vits i å rydde før Pet Shop-hylla var kledd med papir inni og hadde fått sin rette plass på veggen. Følte jeg. (Settekasse med papirbiter inni har plutselig blitt noe som jeg føler jeg må ha, nemlig. Hvem hadde vel trodd at SETTEKASSEN skulle få sin renessanse?!?)


Deretter lot jeg blikket streife over et gulv fullt at hårstrikk og skitne sokker, før jeg umiddelbart følte behov for å bekle også en oppslagstavle jeg hadde malt blå.

Og som siste utsettelse oppsøkte jeg macen og spotify (en rydder mye mer effektivt om Mamma Mia spilles i bakgrunnen), og det ene førte til det andre og plutselig satt jeg der og leste om den internasjonale bamsedagen. Som er i dag.

Etterhvert som jeg faktisk begynte å rydde, og mens jeg sorterte og omorganiserte, gikk det opp for meg at hos oss er er hver dag en bamsedag.


Vi har en egen samling fra Dyreparken.


Vi har bamsesamlinger inndelt i tema Ole Brumm, Pet Shop, Asterix eller afrikanske dyr - for å nevne noen.

Og så er det de bamsene som er som familiemedlemmer. Som har vært med til syden, på fjelltur, til tivoli i København, strandtur på Vestlandet, kino og kirke.

Det er nitti bamser i huset. Pluss en søppelsekk på loftet som skal gis til noen som trenger dem mer.

Problemet med bamser er at de skal vaskes tre ganger i året, har jeg hørt. For å hindre midd i bamsepelsen.
Det er en stor jobb, det. Synes jeg. Som med mange andre huslige oppgaver, var dette noe jeg mer eller mindre ga opp da vi fikk barn nummer to.


Men i dag var ikke dagen for å tenke på triste ting som hvor mange maskiner en må vaske for å komme gjennom 90 bamser tre ganger i året.
Vi hadde heller bamsefest. På nyvasket barnerom! Ikke alle ble invitert. De jubilerende var jo nemlig endelig sortert og plassert oppå alle ledige skuffer og skap. Men vi hadde et trivelig lite is-selskap for de aller nærmeste.


Og dagen ble avsluttet med at jentene fikk velge ut hver sin bamse de kunne gi til barn i Øst-Europa. De fant fram tre bamser. Selvfølgelig burde vi sendt mange flere. Men det er rart med det. Også mor blir litt glad i de vattfylte skapningene... Selv om de skulle vise seg å være fulle av midd.

15 kommentarer:

 1. Settekasser er poppis som aldri før!

  Litt av en bamsesamling...;)

  SvarSlett
 2. Bamsedagen, hihi -så koselig. Jeg som trodde vi hadde mange bamser... vi har nok bare en brøkdel av deres allsidige samling.
  Settekassen var jo søt!! Har også lyst på en til junior sitt rom.

  Vaske bamsene tre ganger i året??? Huff der dukket det søren med opp en jordrotte til eller ti!! Det nærmeste vi kommer bamsevask må være når junior klarer å lure med seg en bamse inn i dusjen..

  Ha en fin kveld.Klem

  SvarSlett
 3. Gratulerer med bamsedagen! Setter pris på at man feirer det som feires bør, fine venn.
  Jeg har feiret bamsedagen med å gå på yoga (!)

  SvarSlett
 4. ohoisann det var litt av en bamsesamling. Søtt te-selskap, som et avskjedsselskap for de som skal østover.

  SvarSlett
 5. Haha ;) Morsomt!! Ser for meg alle bamsene og selskapet dere hadde!! Her er det ingen bamser, bare "den" :)) Og plutselig har Hannah begynt å leke med mailegkaninen.. Det kan mor like!

  Ha en flott dag vennen ;)

  altfor lenge siden nå...

  Klem ♥

  SvarSlett
 6. Litt av en samling. Hos oss har mange bamser funnet vei til bamsehimmelen, er jeg redd! (Men da har de fortjent en plass der, for å si det sånn!

  SvarSlett
 7. Jeg har to favoritter jeg har hatt siden jeg var 7 og 8. De er for familiemedlemmer og regne, og har ALDRI sett vaskemaskinen fra innsiden. Det er rart jeg lever?
  Mamma gav tidlig opp det her med å vaske bamser, det ble ramaskrik hver gang. Når jeg var helt liten hadde jeg en bamse som gikk under navnet Langøre, og siden han var med i fjøset opp til flere ganger om dagen ble jo lukten deretter også, men i vaskemaskinen fikk han ikke komme. Huff...
  Ha en god helg :D
  Klem

  SvarSlett
 8. Wow. Ganske omfattende ryddeprosjekt ja. Der det ene fører med seg det andre. Hørtes SÅ typisk ut. Jeg må sette av flere dager bare jeg skal rydde i et lite skap. Massssssse bamser du hadde. Ikke rart du må feire bamsedagen :)
  En liten cherry til deg hos meg. Take it or leave it. Men du HAR en flott blogg!

  SvarSlett
 9. Nok en nydelig leseopplevelse fra deg! (Og visuelt flott også!) Noen magiske lese-minutter på en fredagskveld liker vi.

  SvarSlett
 10. hehe, hørtes kjent ut det der! skal jeg først rydde så er det til gagns...og da blir heller rotet liggende, det tar jo så laaaaang tid!
  Flott samling bamser, og så flott at dere gir bort noen :)
  nattaklem fra Barbro

  SvarSlett
 11. Skal de vaskes tre ganger i året?? Gudbedre, det er et under at det fortsatt er liv i denne husholdningen. Faktisk er det nok mer liv enn vi liker å tenke på, med tanke på særdeles slett bamsevasking...
  Det er mye gøyere og lage nye fine ting, enn rydde i gammelt rot. Likevel har dere gjort en fabelaktig innsats, ser det ut som!

  Fin kveld til dere alle! (og da mener jeg ALLE, hehe)

  SvarSlett
 12. for en fin blogg du har! Jeg har bladd og bladd nedover for å få med meg mange innlegg!!! Her kommer jeg garantert igjen :)

  SvarSlett
 13. Jeg har også fått tak i settekasse. Må jo følge trenden ;)
  Må bare finne inspirasjon til å male den.

  SvarSlett
 14. SKØNNE OG FINE BILLEDER:-)

  Kig endelig forbi min blog eller hjemmeside, www.kindbynature.dk

  hej hej

  SvarSlett