søndag 12. september 2010

Handy MandyMin mann er min mest trofaste leser.
Nå mener han det har blitt for mye bilder og hobby og interiør og sånt i Drømmehagen. Litt kjedelig, mener han. Han synes det er mer festlig når jeg SKRIVER om noe. 
Men hverdagen føles litt full og hodet litt tomt, så jeg vet ikke helt hva denne skrivingen skulle omhandle.
Så kom jeg på at det er ett innlegg jeg lenge har hatt lyst til å skrive, men ikke helt har hatt mot til å ta fatt på. 
Av respekt for min kjære. Og av hensyn til at jeg gjerne vil få solgt dette huset om noen år (når jeg har begynt å spille lotte - og følgelig vunnet i lotto).
Men siden det er han selv som spør - ja, la meg ta det, da!

Min kjære er flink til mye. Men han kan ikke sies å være mr Handy.
Jeg er heller ingen byggmester. Ei heller mekaniker. Og vi har heller ingen handy besteforeldre som renner oss ned med hammer og spiker.
Følgelig kan det lønne seg for oss å kjøpe HELT nytt. Uansett om vi snakker om bil eller hus.

Men så viste det seg at selv om man kjøper nøkkelferdig bolig, så er det noen få små ting en selv må installere. Og da er det mye som kan gå galt. For eksempel:

Fordelen med hull rett under vasken er at de naturlig blir fyllt med skit - og dermed stadig blir mindre synlige!

- Under vasken skulle min kjære sette inn søppelbøtte. Sånn til å skyve att og fram. Han fulgte bruksanvisningen og satt i fire solide skruer. Men da han skulle sette byggverket inn i skapet, hang det bekymringsverdig godt fast i den nye parketten. Utenfor skapet. Vi må snart se til å få gjort noe med de hullene.


- På badet ville jeg ha en lang og stor Ikeahylle. For å sette den opp måtte min kjære skru tolv store gipsskruer i veggen. På den tolvte skruen registrerte han motstand og en litt rar lyd. Det viste seg å være et sikringsskap på andre siden av veggen... Heldigvis selger Skeidar store bilder som NESTEN dekker alle de tolv hullene...


- Noe av det første min kjære ønsket å få på plass i ny bolig, var parabol. Han mente at dette var noe han kunne fikse på egenhånd. I ulende vind og snøstorm balanserte han oppunder mønet og spikret opp det mest sinnsyke parabolopphenget i nabolaget. Det er en sånn ting en selv blir vant til å se på etterhvert - og dermed ikke tenker så nøye over - men da maleren kom neste sommer, lo han høyt over innretningen.
Parabolen kom opp den, men uansett hvor mye den sindinge sørlendingen ropte og mumlet og skrudde - var skjermen like svart. Til slutt måtte han ringe parabolmannen. Han kom flirende ned fra loftet og sa det var godt opplegget ikke hadde fått stå i mer enn en time - for min kjære hadde laget et system av plastrør som i løpet av få dager ville ledet flere liter regnvann inn på loftet.


- Vi trengte en ny bokhylle (vi trenger alltid en ny bokhylle...) Denne gangen var det snakk om en Billyhylle hvis min mann spikret 25 små spiker i, før han snudde hyllen og så at finèren lå feil vei. Det fine er at hyllen i dag har en slags vintagelook - da det virker som om at små, svært systematiske maur har vært på ferde i hyllen og gitt den PERSONLIG preg.


- Helt til slutt ville jeg jo gjerne ha en lekehytte. Vi laftet og lo og grein litt unerveis i byggeprosessen. Men til slutt sto hytta der. Dessverre ble utsikten gjennom taket og øverste del av veggene bedre for hver vinterstorm det året. Alt måtte ned - og settes opp igjen.


Om en måneds tid åpner Ikea i nærheten av oss. Jeg har ennå ikke pakket ut alt tøyet etter ferien (!) - fordi jeg venter på nytt herlig, enormt stort og luftig og praktisk skyvedørsskap fra Ikea til soverommet. Dette vil bli vårt største byggeprosjekt så langt. Jeg planlegger å skrive en gjensidig kontrakt som sier at det "ikke er anledning til å ta ut separasjon de neste tre månedene" - da jeg ser for meg uker med bygging, riving, bygging og frustrasjon.

Min svigerinne, som er gift med min manns bror (som heller ikke er særlig handy), leide tilslutt inn naboen som vaktmester. Det er mulig det kan lønne seg å ta en telefon til ham...

Se det, kjære, - dette var ikke et uinteressant hobbyinnlegg, vel!?!(Nå virker det som om at jeg ikke er fornøyd med min kjære. Det ville vært helt feil. En mann som kan bygge hus, men som ikke kan spille gitar, gi en livssynsmessig analyse av en bok eller en film - eller som kjenner Shakespeare - han er meg helt uinteressant som ektemann.)

23 kommentarer:

 1. Flott flott kjære. En ting kan kommenteres. Historien om hyllen på badet er ikke helt korrekt. Jeg merket noe rart allerede på skrue nummer to. Uansett fortsatte jeg med godt mot, og ga ikke opp før jeg hadde boret tolv dype hull i veggen. Men bildet vi hang over er jo fint da;)

  SvarSlett
 2. Haha! Her kjenner jeg igjen både det ene og det andre i min egen mann, helt på detaljnivå med ikeaskapene og gitarspillinga. Han har kjøpt Gjør det selv-boka med store planer om å ta opp kampen med sin handy svigerfar og svoger. All the best, sier bare jeg... Jeg tror sløydundervisningen på sørlandet har store mangler?

  SvarSlett
 3. *flire høgt* Din kjære skal ha kred for at han ikkje gir opp, og du skal ha kred for at du ikkje "heng han ut".
  Det er ikkje vanskeleg å lese kjærleiken mellom linjene:)
  (psst, fint bilete på badet)

  SvarSlett
 4. Ha, ha, herlig skrevet. Jeg synes mannen skal ha kred for at han prøver i det minste. ☺ Morsomme skilt du har også.

  SvarSlett
 5. Å, dette var kjekk lesing med høy gjenkjennelsesfaktor! Jeg kan anbefale skyvedørsskap fra Ikea, og det er nok skikkelig, skikkelig lurt med en slik antiskilsmissekontrakt du nevner. Husk å ikke skru sammen rammene på gulvet, for så å reise dem opp. Da vil nemlig taket være i veien, og du må begynne helt forfra. Moralen er: skru rammen sammen stående, og spar flere netter på sofaen!

  Tusen takk for følge og hyggeøig hilsen! Jeg vil jo selvsagt vite hvordan det går med ikeaskyvedørsprosjektet, så hiver meg med som følger jeg også.

  SvarSlett
 6. Hehe!Gjenkjennelsefaktorer her.. ;)

  SvarSlett
 7. Hiihihi, jeg er enig han skal ha en stjerne i boka for at han ikke gir opp. Og bilde var jo kjempe flott.

  To ingeniører her i huset -klare for nye vaktmesteroppdrag i drømmehagen. hihi.
  -hurra fra IKEA, gleder meg!!!
  Ha en fin mandag Karen.
  Klem

  SvarSlett
 8. Hihi. Fantastisk :) Der fikk han den, liksom. Neida. Det virker som du har en mann med pågangsmot og humor i allefall. Og det må være det viktigste, spør du meg.

  SvarSlett
 9. Herlig!
  Baderomsbildet og historien bak må man jo humre av.. Godt å høre slike historier for en som ikke er velutrusta med husmorgen. (på den merittlista står for eksempel tacoskjell som tok fyr i ovnen..)

  SvarSlett
 10. Jeg må også få bruke ordet herlig! Mannen din skal ha kred for at han prøver! Og en mann som spiller gitar er flott å ha, ja;)

  SvarSlett
 11. Helt fantastisk! Dette blir bare bedre og bedre!!! Og så tror jeg minsanten at din mann må være min ukjente bror... Jeg har alltid trodd at jeg har hatt verdensrekorden i å være unhandy, men nå skjønner jeg at vi er flere...

  SvarSlett
 12. HM!
  Jeg vurderte NESTEN å nevne min anonyme venn som betalte rørleggern 800 kroner for å komme og sette i kontakten til "den ødelagte" vaskemaskinen! :)

  SvarSlett
 13. Hehe.. Herlig innlegg!! Jeg synes egentlig han er riktig så flink jeg.. jeg ble mektig imponert av at han både ryddet, støvsugde oh KLIPPET plenen mens jeg var der i 15min.. stjerne i boka!!

  Audun er KONGE på ikea, han hjelper nok gjerne!!

  Ha en fin dag snuppa

  Gla i deg ♥

  SvarSlett
 14. Herlig innlegg! Og herlige innlegg under her også :-) Jeg er gift med en handyman, men han kan ikke synge. Ei heller føre lange, dype samtaler om romantikk og den slags. Gleder emg til neste innlegg :D

  SvarSlett
 15. Hahaha ...
  Tusen takk for et veldig morsomt innlegg!
  Ja, mannen må nok si seg godt fornøyd med dette! :)
  Kanonbra!

  Stor klem

  SvarSlett
 16. Fantastiske innlegg under her også.
  Så godt at bloggtørken er over!
  HURRA!!! :)

  SvarSlett
 17. Fantastisk;-) Ønsker deg en fin helg.

  SvarSlett
 18. ah, nok et fantastisk morsomt innlegg! i feel the love mellom linjene :)
  jeg er heldigvis velsignet med en mann som begynner å bli ganske handy, men jeg tror jeg må sende ham på gitarkurs ja!!! hehe ;)
  tusen takk for kjempegode ord inne hos meg, forhåpentligvis er jeg tilbake nå - men jeg kjenner at høyreskuldra sier fra...så det er vel lurest å ta det litt pent i starten ;)
  Ha en strålende dag!
  Klem fra Barbro

  SvarSlett