søndag 27. juni 2010

Bikinisesong og traumer

Bridget Jones iført badedrakt. Og lettere til sinns enn det jeg var på fredag...


Fredag: Ved siden av et barnebasseng, sammen med flere tusen andre mennesker, innser jeg at jeg ikke har tatt alvoret ved bikinisesong innover meg før det plutselig var for sent. Dette gikk galt: 

Januar: Gikk inn for å slutte med Pepsi Max. Men så var det så kaldt og fælt ute og jeg gikk på en Pepsi Max-smell. Igjen.

Februar: Jeg kjøper inn alt tilbehør og lager de lekreste kyllingsandwicher med masse salat og kylling. Men det blir dårlig tid på morgenen og jeg går tilbake til kjøpelunsj på jobb. Salaten blir hårete og grå i kjøleskapet.

Mars: I et øyeblikk hvor blodsukkeret må ha vært svært lavt, og impulskontrollen på bunn, kjøper jeg sykkel på XXL. Et kupp! Kjøper sykkelbukser, hjelm og alt annet samtidig. Matte har aldri vært min greie (jeg er tilbøyelig til å anta at mennesker som liker matte er lettere dysfunksjonelle), likevel regner jeg med stort mot ut hvor mange tusen jeg ALT i ALT vil spare på å begynne å sykle til jobben. I tillegg vil jeg kunne spise hva jeg vil, og likevel forbrenne supermye før bikinisesong. Alt er fint, helt til jeg forteller om sykkelplanene på jobb. Vi må vaske lunsjbordet etterpå, for der har latteren rammet mine kollegaer så momentant at lunsjen flyter fritt. Viser seg at jeg verken har tenkt på at jeg må gjennom 2321 meter lang tunnel på vei til og fra jobb, ei heller at den eneste dusjen som finnes på jobb er en liten slange med kaldt vann som er plassert over et gammelt hammonorgel, ved siden av et sikringsskap. Det blir helst bil framover.

Ikke til å stikke under en stol at det ble mye muffinskos i vinter.

April: Jeg har nå jogget jevnlig i over et år. Egentlig har jeg alltid vært flink til å trene. Men nå, med jevne løpeturer, har jeg LAGT PÅ MEG. Hva!?! I et lyst (eller mørkt) øyeblikk på joggetur, tenker jeg at hvis jeg utelukkende lever på smoothies, grønnsaker og frukt i TO måneder, så må jeg jo være der jeg vil innen fellesferien. Samme ettermiddag kommer jeg på at jeg egentlig ikke liker frukt så godt, men at sjokolade er deilig...

Mai: Jeg runder tretti, finner mitt nye og mer modne og indre opplyste meg, og bestemmer meg for at det er helt OK å gå opp en klesstørrelse for hvert tiår. Da blir jeg akkurat passe god og rund bestemor innen en passende alder. Får noen deilige tunikaer og kjoler som skjuler det som bør skjules - og glemmer bikiniinfernoet for noen uker. Tenker at så lenge håret er langt og blondt og kroppen solbrun, så er det ingen som bryr seg med resten.

Juni: Vi befinner oss altså på åpningen av Sørlandets nye attraksjon: Badelandet. Plutselig står jeg blant tusener av andre mennesker. Og av disse er halvparten utstyrt med kamera. Og halvparten av disse igjen tar bilder til blader, aviser, nettaviser og magasiner. Panikken rammer meg. Jeg går rundt i halvørska og mumler "jeg kan passe på vogna og bilnøklene, bare bad dere". Jeg har helt glemt å sole annet enn armer (ryggen er bare rød og flasser) og bein. Bikinisesongen kom litt brått på.

Bilde fra åpningen av Badelandet. Hvor jeg IKKE sprader rundt i bakgunnen (bildet er frekt og freidig lånt av Dyreparken.com. OK? Håper jeg...

I etterkant, da jeg kom hjem, bestemte jeg meg imidlertid for å komme meg i bikini igjen ved første anledning. I frykt over at døtrene skal snappe opp mammas forvirrede tanker og dermed ende opp med ødelagt kroppsbilde. Dessuten kom jeg til å tenke på at det trolig ikke er noen som legger merke til hvordan andre ser ut på sånne dager - for de fleste av oss er jo så stresset på egne vegner. 

Og det siste dessuten-et: Jeg gikk hjem og leste fra visdomsboken "Bridget Jones". Min kjære Bridget hadde slanket seg i ATTEN år (med selvdisiplin på mitt nivå), og hadde endelig nådd idealvekten. Etter hennes første fest med ny idealvekt, ringte hennes venn Tom og spurte om hun var syk, hun så nemlig så dratt ut, litt sliten og tam. 
Bridget reflekterer følgende: "Nå føler jeg meg tom og forvirret - som om et teppe er revet bort under føttene mine. Atten år - bortkastet. Atten år med innkjøp av lange skjorter og gensere og rygging ut av rom i intime situasjoner for å skjule baken min. Millioner av ostekaker og tiramisuer, titalls millioner skiver med emmenthaleost som ble lagt igjen på tallerkenen. Atten års kamp, forsakelse, slit og strev - til hvilken nytte? Atten år - og resultatet er "sliten og tam". Jeg føler meg som en forsker som oppdager at hele livsverket har vært et eneste stort feilgrep."

Tildadukkene. Ikke helt strømlinjeformede. Men til å bli glade av - og i. Sånn er det gjerne her i livet.


Jeg gleder meg over at Bridget kunne ta smellen for meg, så slipper jeg det selv. Og i dag badet jeg derfor blant tusener andre mennesker. Og satset på at Jannes bringebærrosa neglelakk (takk, Janne!) og lange øredobber bidro til at ingen tenkte så mye på kroppsdeler som verken hadde sett solstråler eller vekter.
Dere, nå er sommeren her - NYT DEN!

(Det er bare såvidt jeg tør å publisere dette, for jeg ønsker ikke å såre noen. Kropp er jo sensitive greier. Jeg skriver bare litt for å ha det gøy, altså. Håper alt er OK:) 


28 kommentarer:

 1. Fantastisk. Så lett gjennkjennelig. Hørtes ut som meg det der. Nå tror jeg jeg skal gå til innkjøp av en snaisen neglelakk, men dessverre tror jeg ikke det er nok. Og jeg har ikke hull i ørene...
  Ha en fantastisk sommer, uansett! :)

  SvarSlett
 2. Ah, fantastisk godt skrive, og ikkje minst så er du vittig!!

  SvarSlett
 3. Ahh, så NYDELIG å lese. Som alltid. Skriv mer ò unikt flinke- og helt sikkert VAKRE dame!!
  Ja, slik er livet. Det er en tullete hobby vi har, i det å bruke vedifulle dager og år på å skulle være en annen enn den vi ser i speilet...men fortsetter vi...jada jada.
  Ut i sommersola med oss, nyt nyt!

  God klem fra SISTE kveld i Oslo...jeg innrømmer visse triste følelser..(temmelig utgrått, om det går an) akk akk..men håper det er liv i leiren lengre nord i landet òg. (Og sør:)

  SvarSlett
 4. Et fantastisk innlegg! Hadde jeg hatt mot nok hadde jeg lagt ut et dagens outfit innlegg med meg i bikini, men dessverre tør jeg ikke. Rart egentlig, jeg tør å hoppe fra 10`ern men ikke legge ut bilde av meg i bikini

  SvarSlett
 5. For alle følgere av denne blogg:

  DENNE DAMA ER EI LEKKER BLONDINE SOM MANNFOLK SNUR SEG ETTER I BIKINI!!!!

  Kjære deg min venn; VÅKN OPP! Du er LEKKER, og innerst inne vet du det:)

  Kast "noty nurse"-kjolen, opp med haka ( sånn vi gjør på balletten) og frem med kvinnekraften!!!

  Stor klem fra ho som glemte å tenke på åssen ho så ut i bikini, men oppdaget at hun plutselig LØP i bikini ( etter en hyper ettåring), noe som egentlig er HELT KRISE!!!. Greit
  med noen nydelige småtroll som tar oppmerksomheten bort fra oss:)

  SvarSlett
 6. haaaaaaaaaaahahahahah, jeg tar av meg hatten for deg altså! du skriver så vanvittig morsomt at jeg tror jeg ler meg ihjel her jeg sitter :)
  herlig herlig!
  nattaklem fra Barbro

  SvarSlett
 7. Var det dette innlegget du jobbet med????? Hehe...

  Jeg fant dette innlegget svært støtende fordi jeg også (nå har jo Marthe avslørt at du egentlig er ganske snasen da....) er bleikfeit og et par nummer for stor for idealbikinien. Støtende fordi samvittigheten min blir gruuuuset av å høre at folk faktisk gjør et forsøk på å komme sommeren litt i forkjøpet.
  Jeg er alltid på etterskudd. Ser best ut på vinteren. Det kan jeg si fordi ingen (svært få) vet om mine skitne triks med å finne slankende og brunende rekvisitter. Hohoi...ei evigvarende pine det der å måtte se bra ut hele tida!

  Ok, ikke så støtende innlegg... Bare om du ser ut som en toppmodell. Da kan du bare ha det så godt!!!

  SvarSlett
 8. He he;-) Dette er ikke støtende! Det er fellesskapsfremmende! Jeg kjenner meg iallfall igjen. Og så kan jeg meddele, i tilfelle du ikke visste det, at ståa ikke blir bedre med åra. Hilsen Bergljot, 40+

  SvarSlett
 9. Utrolig bra innlegg!! Kjente meg igjen der ja :)

  Men::: Du er bare så UTROLIG flott Karen!!! Lekker i bikini og kjenner jeg er litt misunnelig på den neglelakken ja ;o)

  Ha en strålende dag du skjønne vakre venninne ♥

  Gla i deg

  Klem

  SvarSlett
 10. Dette var da slettes ikke støtende! Mer en trøst i hverdagen til oss andre som heller ikke innehar idealvekta og med halvhjertede forsøk forsøker å gjøre noe med den hver eneste mandag! Amen, sister!
  Ha en fin mandag :D
  Busteklem

  SvarSlett
 11. hihi, bra jeg kan stikke innom bloggen din å bli underholdt. Du skriver såååå utrolig bra og det er så gøy med et slik avbrekk i hverdagen. Her sitter jeg rund og stor -kun to dager til termin og ingen tegn til at noe er på vei til å skje med det første sukk.... Litt utålmodig nå. Skal til jormor i dag igjen.

  Bikinisesongen er i full gang og trives godt i bikini med min høygravide mage.. (men rett etter fødselen flytter jeg nok inn i en tunika.. haha)

  Ja en ting er hvertfall sikkert -jeg setter meg aldri på en sykkel gjennom den tunnelen. Får jo angst bare av tanken -tror jeg nesten heller ville vurdert kajak.. *smiler*

  Har ikke vært i badeland enda, men må snart ta en tur med junior. Ser jo veldig flott ut!

  Ha en herlig uke, vennen.
  Klem

  SvarSlett
 12. Hurra for deg og bikinien!! Jeg fronter stort det å være fornøyd med seg selv og kroppen sin, men sliter med å leve opp til det når bikinien skal på om sommeren. I fjor slapp jeg billig unna, der jeg spradet rundt, høygravid og stolt. I år er det verre, når sporene etter i fjor ikke er trent vekk. Men egentlig er det jo vakkert. Med litt spor på kroppen....Å ha en mammakropp! Ble iallfall glad av å lese det du skriver. Som alltid!! Nå varmer sola, og jeg skal snart inn å ta på bikinien.Ha en fin sommerdag!!!!

  SvarSlett
 13. For et fantastisk innlegg!
  Jeg ler høyt her jeg sitter.

  SvarSlett
 14. Mm.. Jeg elsker Bridget Jones..
  Og dette er det beste innlegget jeg har lest på lenge! Fantastisk!!
  Tusen takk!!

  SvarSlett
 15. Du er ei fin ei, Karen! Og jeg glemte å si det til deg i Badelandet i går: FOR en lekker bikini du har! Med paljetter og det hele, og ikke minst lyse fletter og et ivrig badeblikk. Stilig, det er det du er. :)

  Og jeg ble minnet på at jeg MÅ gå mer i bikini denne ene sesongen jeg faktisk kan bære min digre, gravide mage med stolthet.
  Klem.

  SvarSlett
 16. Smilefint innlegg dette!!
  Tror de fleste jenter kan kjenne seg igjen i disse bikinitankene..

  SvarSlett
 17. Du altså.....jeg bare MÅ lese innleggene dine flere ganger. Kjempeflink på tastaturet er du....

  Tror vi er flere som tenker at "i ÅR skal jeg være klar for bikinien", men så skjer det liksom ikke helt av seg selv,denne gangen heller.... Tror jeg hadde vært litt stressa på en smekkfull strand. Iallefall da Simen forleden sa: men mamma - du har jo 3 pupper! Eh, nei - det er jo maaaagen din...

  takk for den - magen min er ikke unormalt stor altså:-) Bare ikke helt trent...

  Klem & kos fra hu med 3 pupper

  SvarSlett
 18. For et herlig innlegg!!! Jeg ler; og kjenner meg så altfor godt igjen:) *FANTASTISK*
  Klem, Randi:)

  SvarSlett
 19. Først: Innleggene dine er alltid så bra, morsomme og veldig godt skrevet. Jeg må lese dem flere ganger:)
  For det andre: Bikini er noe herk! Men før i tiden kunne jeg ikke vente til en anledning å hoppe i bikini. Nå går jeg bare i bikini i "syden" - for der er det ingen som kjenner meg likvel:) I badeland - ALDRI!!
  Jeg har gledet meg til å besøke badeland, men jeg har ikke tenkt på at jeg må gå i bikini for å bade....

  for det tredje: kan man sykle i den tunnelen ??? Jeg synes det er skummelt å kjøre i den.. hihi

  Du får ha en flott dag!! I dag er det jammen bikinivær igjen, men i hagen min er det helt greit med BH:) Klem

  SvarSlett
 20. Hehe. Morsomt innlegg. Nå skal jeg innrømme at jeg aldri har klart å se en hel Bridget Jones film. Jeg blir så flau at jeg må gjemme meg, og holder som regel ikke ut i mere enn 10 min.

  Når det er sagt må jeg få si at du er en utrolig flott dame som absolutt ikke skal være flau over å gå i bikini. Sprad rundt og vær fornøyd. Jeg har noen venninner som har noen kilo ekstra (og da mener jeg ikke ett par valker, mer at de erkraftig bygd), men som er fornøyd med kroppen. Dette stråler sånn ut at jeg nesten aldri tenker på at de er litt kraftige, heller motsatt, de er utrolig flotte! Hurra for mangfold og flotte damer som elsker kroppen sin samme om de er små, store, tynne eller tykke, strekkmerker eller ikke osv...

  Ha en flott sommer, min kjære venn!

  SvarSlett
 21. Hehe fra nabofrua som syns at du er ei fresh dame karen og som kan dokumentere treninga:)
  Nei la oss være i sola og kose oss, de er verdt det kroppsforandringene våre de søte små! Randi

  SvarSlett
 22. Gleder meg vel ikke akkurat til bikinisesongen....men, men, det får være som det er...
  Artig skrevet!

  SvarSlett
 23. Herlig innlegg med en alvorlig undertone....☺☺☺

  SvarSlett
 24. Hei vennen. I dag har jeg vært innom Mayo butikken på øya, ble ikke noe kjøp men ville bare innom og se.. Og jo da her var mye flott til små barn og store barn. (:

  På søndag var vi i badeland for første gang. Det var kjempe flott men min kjære og junior syntes det var noe kaldt i utebassengene.

  Håper alt står bra til med deg og at du nyter sommeren (selv om det i dag ble regn...)
  Klemmer fra meg

  SvarSlett
 25. Hei Karen!
  Hvordan står det til? Leeeeenge siden, nå er jo snart bikinisesongen over. Sukk. Nå er Filip blitt 5uker gammel tiden flyr så alt for fort..

  Vi har fortsatt en uke igjen av ferien, så håper på litt go`vær.
  Snakkes.
  Klem

  SvarSlett
 26. kjempeflott innlegg!
  her i nord har det vært så guffent vær i år at jeg ikke har følt meg i den samme klemma når det gjelder bikini...den har faktisk ikke engang vært ute av skapet.

  SvarSlett
 27. Hehe....jeg måtte lese dette innlegget en gang til. Og flirte faktisk denne gangen også. Godt å høre fra deg på bloggen min! Nå vil vi også høre fra deg på bloggen din...
  Klem :)

  SvarSlett