mandag 7. juni 2010

Hvis min mann blogget...

Lyseblå og hvit dørmatte. Ikke helt praktisk...


Hvis min mann hadde hatt en blogg, er dette noe han ville ha skrevet om. "Det er veldig mye upraktisk innen interiør." Og så ville han kommentert på følgende (dette gjør han nemlig ofte i hverdagen):

Greengate-kopper uten hank. Varmt og vondt.


 Gjenstander av glass på badet. Så langt er en stk bilderamme og en stk drikkeglassholder gått i flisene. Det som vises her, samt stort smykkeskrin og såpedispenser i glass lever nå på lånt tid.

Voksduk. Dette var min manns innkjøp, faktisk. Men han trodde da at jo dyrere en voksduk er, jo lengre holder den. Uff, så ung og naiv... Nå irriterer han seg over voksduk som faktisk trekker til seg tomatflekker. Og, hvis en gnikker på den med feks rød fille, så blir den full av røde merker.


TV-benk fra Ikea er forsøkt frisket opp med knotter. Disse knottene henger seg fast i alt, og har etter hvert blitt temmelig dyre i drift, ødelagte gensere tatt i betraktning.

Forkle og oppvaskkost som helst ikke skal bli skitne. Fruen spankulerer oftere i hagen med forkle på for å se litt huslig ut, enn hun baker med det. Når sant skal sies.


Bokstavene brer om seg i vårt hjem. For det første er det ikke særlig praktisk med hvite gipsvegger i yttergangen. For det andre får en aldri malt gangen på nytt hvis en ikke snart tar ned bokstavene. Sies det.

Vi nærmer oss el grande finale. Fruen har sydd stoltrekk. Uten å vaske stoffet før hun sydde, da hun trodde påskriften "stoffet bør vaskes før bruk" var en liten overdrivelse. Siden stoltrekk ofte blir skitne, men nå viser seg å krympe i vask, må en snart sy nye. Og det er ikke fruen særlig lysten på. Barna er derfor instruert i å løfte av trekkene hver gang de spiser feks taco eller pasta. Og det er visst litt for ofte.


Vinneren innen min manns frustrasjon er likevel dette koppehåndkledet som ligger oppå microbølgeovnen. Fruen ønsker gjerne å skjule både micro og benkeplater (mørkegrå), og brer om seg med lavendel-koppehåndklær. Som må reorganiseres hver gang microen skal åpnes.


For den som fremdeles henger med, så kan jeg for egen regning si at hvit blondekjole og sølvmokasiner er høyst UPRAKTISKE for løpeturer i skogen. Jeg er også litt redd for at hvit kjole også blir gjennomsiktig når en blir gjennombløt av svette. 
Eldstedattera og bestevennen forsvant en time i dag, og jeg måtte altså på letetur i skogen.
Heldigvis ble de funnet. 

"Vi må ikke kjefte på dem," sa min mann i telefonen.
"De har samlet inn penger til de fattige".

Hele 72 kroner fikk de inn. 
De hadde ringt på hus og stoppet forbipasserende.
Min mann møtte i etterkant en dame på veien - og han spurte om hun kanskje også hadde blitt stoppet av de små pengeinnsamlerne.
"Ja, men jeg svarte at jeg ikke hadde penger på meg," fortalte hun.
"Å, er du også fattig, da?" hadde de spurt.

Så nå skal pengene sendes til Burma, har eldstedattera bestemt. 
Jeg tror vi runder av litt oppover. Og så får jeg heller kutte litt ned på upraktiske interiørinnkjøp:)

24 kommentarer:

 1. Hihihi.. Kjenner meg igjen både her og der..

  Når en først har fått handlet inn stoff til et syprosjekt så kan jeg ikke tenke meg noe kjedligere enn å kaste det i vaskemaskinen før jeg kan begynne å sy.

  I dag har jeg sydd et dynetrekk til vuggen -jeg vasket ikke stoffet i forkant, jeg forsøkte heller å kompensere ved å legge til et par % "sømrom" ..utålmodig som jeg er.. Men er stadig optimist...

  Kjøkkenet deres ser skikkelig koselig og flott ut. Tilda engelen, matchende puter, stoltrekk og duk. Og koppene uten hank og samt koppehåndkledet over mikroen passet jo også perfekt inn. (uansett hvor praktisk de måtte være..)

  Nå skal jeg titte innom Nordheim og se om jeg også kan korte ned listen min....eller forlenge den..
  Ha en riktig god tur i morgen!!
  Klem

  SvarSlett
 2. He he, de tør jo ikke å blogge, disse mennene!

  SvarSlett
 3. Herlig. Liker å være i Drømmehagen bedre og bedre!

  Klem,Lisa

  SvarSlett
 4. Ja de mennene våre....du tok rasen på kornet i dette innlegget.
  Morsomt innlegg , smiler godt!

  Ønsker deg en god natt

  SvarSlett
 5. Dette var et underholdene innlegg =)
  Et lite tips til stoltrekkene dine - prøv å ta dem på stolene mens de er våte, da kan det hende de er store nok likevel!! Jeg har nemlig vært i en lignende situasjon og da var dette løsningen som faktisk funket. Håper det samme er tilfellet hos deg, skjønner godt at du ikke har så veldig lyst å sy nye.

  SvarSlett
 6. For det første; så skjønner vi alle at du kun la ut disse bildene og skyldte på at mannen din synes ting er upraktisk, fordi du ville skryte av din gode interiørsmak som kaster alle praktiske fordeler over bord og prioriterer det som er snasent og vakkert.

  For det andre; så skjønner jeg at det var ei god og lang setning.

  For det tredje; så skjønner vi godt at du har vært heldig med utvalg av datter. Håper gutten min også blir like omsorgsfull overfor barn i Burma og damer langs veien...

  Ja, det var alt tror jeg. I tillegg tror jeg at du må ha et skikkelig flott hus! Takk for titten! :D

  SvarSlett
 7. hehe, stadig like lystig lesning hos deg! er nok flere som kjenner seg igjen her ja :)
  nattaklem fra Barbro

  SvarSlett
 8. Kanonartig! Ja, det hadde vært stas om disse mennene hadde blogget litt. Det er ikke mange av dem.

  SvarSlett
 9. Ho-ho-ho, sier nå bare jeg! Send mannen din en runde hjemme hos oss; Da kan jeg love deg at han ALDRI mer vil irritere seg over noe som helst hjemme hos seg selv!!!

  SvarSlett
 10. Husker at F.O. klagde på greengate lattekoppene da vi var på besøk hos dere en gang ja... Og så søte jentene var som samla inn penger! frimodighet lenge leve! :) ps. håper dere vil ha besøk av oss i sommer igjen...

  SvarSlett
 11. ha..ha.. Festlig innlegg :)) Men det er du jo mester på ♥

  Tror nok A kan si seg enig i mange av påstandene, spesielt hva voksduk angår.. Her er den bare droppa, han irriterer seg så over at den er så vanskelig å tørke av :)

  Takk for hyggelig helg!! Dere er bare unike venner ♥ Tusen takk!!

  Ha en strålende dag vennen!

  Gla i deg!

  Klem ♥

  SvarSlett
 12. ..Haha.. Herlig innlegg!


  - Men du.. Det er da vel klart at du får det til!
  Det er jo så enkelt atte... ;) ..hehe..

  SvarSlett
 13. Morsomt innlegg. Kjenner meg igjen. De har jo ofte rett - men vi vil jo liksom ha det litt fint og gjennomført da!

  SvarSlett
 14. Så bra! Flotte bilder. Du har det koselig i "drømmehagen..."

  SvarSlett
 15. For et herlig innlegg!
  Mannfolk er ganske like, hehe, de skjønner ikke helt det med pynting og interiør:-)


  Så nydelig historie om eldstedattera da, unger er bare herlige de. Selvom de kan gi deg grå hår innimellom:-)

  Ha en flott onsdag!
  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 16. He he, her er det noen strofer min mann kunne lirt av seg også;)
  Jeg er selvfølgelig klar for loppis på øya - hvis det lar seg gjøre... For det er neste lørdag, sant? Vi drar til Danmark en uke på fredag, så da er vi akkurat tilbake i tide;) Vet du hvor og når?
  Klem B:)

  SvarSlett
 17. Dette var et knall morsomt innlegg:) Jeg har lest det to ganger og lo like godt begge ganger.

  Min mann sier lite om slike ting... Han mener han er klok:) Men jeg ser han lider noen ganger hihi...
  Klem Vivian

  SvarSlett
 18. Hei vennen.

  Ønsker deg og dine en riktig god helg -og håper du hadde en fin tur til Skagen. Så gøy med mossi suss -søte damer som står bak de flotte produktene.

  Klemmer fra Cecilia

  SvarSlett
 19. Herlig innlegg! Kanskje like greit at de fleste mannfolka holder seg unna bloggverdenen, spørs om green gate og lyse dørmatter hadde vært like populært da ;)

  Ønsker deg en strålende helg!

  Klem fra Kaja

  Ps! Det ligger forresten en liten award til deg på bloggen min ;)

  SvarSlett
 20. Festlig innlegg;-) Mannfolk har gjerne en mer praktisk enn estetisk tilnærming til saker & ting....

  SvarSlett
 21. Hei igjen!
  Panel i taket er vel det vi egentlig vil ha her og. Det er innmari fint, som du sier :) Meeen, så er det disse pengene da.. Om vi skal ha takpanel blir det noen kroner ekstra der, og det er vel heller kanskje andre ting vi heller vil bruke ekstra kroner på, taket er liksom ikke det som legges best merke til... Men takk for tipset!

  Klem*

  SvarSlett
 22. Åh! Tuuusen takk for tipset! Jeg har samme hylle som deg (den med greengate-koppene) og jeg bare får ikke til å pynte den. Nå vet jeg hva jeg skal shoppe og sette i hyllene. Hyllene er så små og det blir så fort rotete. CDér skal jeg i hvart fall ikke ha der!
  Takk for koselig kommentar på bloggen min!

  SvarSlett
 23. Hahaha, hvis menn hadde blogget...
  Legger meg til som følger her hos deg også - lo godt nedover her, og ser frem til å bli medre kjent :-) Hyggelig med nytt bekjentskap.
  Og disse muntlig eksamenene er ikke bare, bare, hehe.

  Ha en fin kveld!

  Busteklem

  SvarSlett