tirsdag 22. juni 2010

Forballgalskap og bleier


Det er dessverre en utbredt misforståelse at paven har uttalt: ”av alle unyttige ting, er fotballen det viktigste”. Jeg er redd det har legitimert mye galskap.

VM og fotball tar så mye plass. Synes jeg.

For eksempel la en kampen mellom Danmark-Kamerun midt i Victorias bryllup. Her har det nok ikke vært samlivsterapauter involvert i koordineringen av vielse/kampoppsett. Jeg aner en del irritasjon i de norske hjem den kvelden. (For ikke å snakke om blant de danske gjestene i bryllupet).

En skal ikke se bort fra at krangel, murring og dårlig stemning fra denne kvelden på sikt kan føre til utstrakte samlivsproblemer blant landets par.


Hos oss så vi kamp. Jeg har nemlig fått med meg at en del mener at det er ”mindre intelligent” å være opptatt av de kongelige.

Under bryllupssendingen før kampen ble det visstnok tydelig for mine familiemedlemmer at jeg kunne mer om de kongelige enn både de og jeg hadde trodd. Så da kampen begynte, var jeg såpass beskjemmet over min kongelige ekspertise, at jeg valgte å ikke protestere mot kamp på TV.
Men om det er ”mindre intelligent” å være opptatt av kjoler, prinser og blomster, er det overraskende stuereint å like fotball. Og alle vil være med på festen. Til og med Libero har slått seg på fotballbølgen.

Da jeg skulle kjøpe bleier til minstejenta, kom jeg hjem med en pakke der alle bleiene hadde fotballnummer bakpå.

I går var jeg og jentene i Dyreparken. Ved slutten av dagen benket vi oss foran forestillingen ”Kardemommebyfesten”.

Bildet har ikke noe med saken å gjøre. Men er fra gårsdagens Dyreparktur. Snille dyrepassere lar barna hjelpe til med fòringen. I alle fall om mor legger godviljen til når hun spør (Ja, hver gang NÅR mor spør dyrepasserne om noe, det er nok ikke bare snakk om den gang DA...)

Yngstedattera hadde relativt kort kjole, og hadde kastet tightsen. (Slik tøffe jenter gjerne gjør.)

Dermed har nok den tre år gamle gutten bak henne sett litt av bleiebaken...

Han sneik seg innpå bakfra. Og midt under ”papegøyen fra Amerika” så han sitt snitt til å løfte opp hele kjolen hennes – og stirret begeistret på fotballbleierumpen.

Paven burde snarest på banen og uttale seg om fotball igjen. Formanende denne gangen. For å redde frustrerte fruer, enkle guttesjeler, overivrige bleiedesignere og skrantende ekteskap fra fotballens galskap. Men jeg er redd skaden allerede har skjedd…

22 kommentarer:

 1. Ha ha ha!! Her lot jeg meg rive med i din illustrasjon!! Det er liksom veldig akseptabelt å være forballgal. Man er jo nermest nerd hvis man som mann ikke liker fotball:)
  Vel.... min mann ser ingen fotballkamper:) halleluja for det:)

  SvarSlett
 2. Haha. Fantastisk det der. Fotballgalskap!

  SvarSlett
 3. Og dette rakk du FØR middag kl fem?? Hva skjer med effektiviteten om dagen!?
  Men for all del- helt topp for oss som får gleden av å lese, for så å bli bedt på middag etterpå;)

  Hilsen den irriterende fotballgale venninna di som ødelegger for alle andre jenter;)

  SvarSlett
 4. Fotballbleier her og;) At lillesøster går rundt med nr 9 eller 11 eller 8 bak på rumpa, synes jo brødrene bare er stas. Så vi får bare finne oss i det (har vi noe valg, egentlig? Finnes det bleier uten nummer i disse dager?)
  Du må sende meg en mail med navn og adresse, så jeg får sendt deg ugle pluss vimpler!

  SvarSlett
 5. Nå lo jeg godt!!!! vet ikke om jeg ellers skal uttale meg så mye, siden jeg satt storøyd å heide Danmark frem....(har spilt fotball i mange år, OG er halvt dansk....)men må inrømme at jeg var inne på nettet for å se bilder av den søte kronprinsessens kjole dagen etter. Så jeg er ikke helt håpløs!!

  SvarSlett
 6. Og tusen takk for gode ord om bloggen min!!!! Jeg ble så glad! Og takk for opplysningen om at de selger Pip i Søgne. Veldig praktisk, når jeg bor 5 min unna!!! (men ikke så lenge, snart blir jeg aust-egd)

  SvarSlett
 7. Haha.. morsomt innlegg :)

  Her har ikke mannen sett noe fotball.. stakars :) Her er det kun maling og jobbing ute som gjelder ♥

  Takk for hyggelig ettermiddag, vi er heldige som har så fantastiske venner som dere ♥♥

  Og apropos bleier... her er det nr 10 som er favoritt.. den er jo ROSA ;o)

  Ha en avslappende kveld med beina høyt hevet vennen

  Klem ♥

  SvarSlett
 8. hehe....slipper heldigvis unna det dilemmaet her i huset! Men jeg var hos ei venninna da brudeparet skulle si ja til hverandre. Min venninna SKULLE se kjolen og tårene og ordene og ringene og og og og og... Midt i oppramsinga av alt hun ville se, kunne man skimte en skikkelse i full fart mot utgangen. Og DER! var mannen i huset borte.. Tror ikke de har prata mye etter det. Hoi - tror det merkes i etterkant at det har vært VM ja!

  Og det at fotballgalskapen har spredd seg til bleier er egentlig litt sprøtt. Prøver Paven (for han har sikkert innflytelse innen bleieindustrien også) å verve småbarnsmødre....eller er dette et forsøk fra Libero sin side å få flere fedre til å skifte skitbleier???

  SvarSlett
 9. hahaha, fornøyelig som alltid!!
  jeg er velsignet med en mann som ikke er fotballinteressert, halleluja for det! når det er sagt var han ikke særlig interessert i å se prinsessebryllup heller da ;)
  ha en fin kveld!
  klem fra Barbro

  SvarSlett
 10. Lina her spør om dette er noe Libero gjør for å få menn til å skifte skittbleier.
  Og plutselig går det opp for meg at dette kanskje er likestillingskvinnenes skjulte kamp gjennom Libero. For at menn skal få en bedre innstilling til bleier?!?
  For, når jeg tenker meg om, så sa min mann (som forøvrig er temmelig likestilt fra før av) i dag morges: "Åhoi! Se det er jo en Maradonableie, jo!" og smilte fornøyd.
  Takk, Lina! Det var dette innspillet jeg trengte for å skrive ferdig samme innlegg til min fotballblogg. (Ja, hvem har vel ikke en fotballblogg i skjul, vel?)
  :)

  SvarSlett
 11. Ha, ha.. Her i huset har det blitt veldig lite av både kongelige vielser og fotball... Lina har et godt poeng ang bleiene!!

  Så utrolig vittig med deg og Louise -også bar fire timers mellomrom..
  Nå kjenner jeg at jeg begynner å bli litt utålmodig, men er jo fortsatt 8dager igjen. Hodet har fortsatt ikke festet seg, så legen min hadde liten tro på at det kom til å skje noe de nærmeste dagene. sukk.

  Ha en herlig kveld.
  Klem

  SvarSlett
 12. Artig innlegg. Bor sammen med en fotballgal som klager over at han ikke får sett noooooe fotball, nesten. Jeg har et annet inntrykk. Om forballbleier kan skape mer likestilling i heimen, er jo det veldig bra.

  SvarSlett
 13. Galskapen er tydeligvis arvelig, for her er både far & son rammet. Jeg liker det ikke.... Morsomt innlegg, forresten;-)

  SvarSlett
 14. Hahaha, ja den paven vet nok ikke hva han har stelt i stand!

  SvarSlett
 15. Tusen takk for koselig helsing hos meg.
  Du har virkelig en koselig blogg du også :)
  Nyt kvelden.
  Klem

  SvarSlett
 16. He, he enig i alt du skriv om fotballgalskap! Eg blir tussete av alt det fotballoppstyret.
  Eg la meg til som følger på bloggen din!

  SvarSlett
 17. Hei!
  Nå har jeg kost meg med noen av innleggene dine her!:)
  Så fint og moro du skriver!:)
  Mener jeg har vært innom her før, men ikke fått lagret adr. men nå har jeg iallefall fått gjort det, og kommer garantert tilbake!
  Ha en fortsatt fin kveld!

  -June

  SvarSlett
 18. hei! heheh, sitter og ler om det fotball / konge-bryllup-innlegget ditt. Her i huset ble vi sittende å se kongebryllup, har faktisk en mann som ikke bryr seg om fotball, haha.

  SvarSlett
 19. Jeg har en tilsvarende jeg har plukket opp fra Facebook.

  Stav kjedelig med 8 bokstaver: F O O T B A L L

  For ikke å snakke om denne tutingen. Trodde jeg ikke hadde en mann som var interessert i fotball - men VM - da trekkes testosteronet mot skjermen tror jeg. Heldigvis har vi en tv i hver etasje. MEN - jeg kjenner at jeg gleder meg til det er ferdig. Og så gleder jeg meg til tour de France. De liker jeg.

  Jeg måtte uansett se på kongebryllet i reprise ettersom jeg var i et annet bryllup - i Sverige faktisk. Det ble ikke helt det samme, men that´s life ;).

  Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min. At vi havnet her ute på gården var veldig flaks på en måte - og det havnet nesten i fanget vårt - bortsett fra at vi var nødt til å bygge dette huset og bygge opp alt rundt igjen. Det var en branntomt da vi tok over. Det har kostet krefter - jeg lover ;). Men - nå er det jo veldig koselig. Og så er det et sted som har vært knyttet til familien min siden 1930tallet - så jeg føler på at jeg er sammen med forfedre på en måte.

  Så hyggelig at du også er interessert i hage. Jeg er også det - skjønt jeg vil si jeg er litt nybegynner i faget ;).

  Ha en kjempefin helg - hilsen Nina (ps. og bak idyllen råder det sannsynligvis mer kaos som hos de fleste - jeg er et rotehue nemlig)

  SvarSlett
 20. SÅ atrig innlegg!! Men i det "hjelp-jeg -har-bare-store-barn"-humøret jeg er i ble det hard kost med disse bleiene..:-)

  Takk for trøsteord på innlegget mitt..det går bra da♥
  klem

  SvarSlett
 21. Haha...

  - Vi var dessverre ikke i Dyreparken i dag nei.
  Vi får bade en annen gang :)

  God helg!

  Klem

  SvarSlett
 22. Er du også en sånn ute-i-siste-liten-person? Tenker på artikkelen du sitter å skriver...??

  Jeg har tastet litt i kveld, men må ha litt pause til film og potetgull innimellom. Det som er dumt er at jeg eeeegentlig har til onsdag, de vil bare ha første utkast i morgen for å se hvordan lengden blir med bilder osv... Så da sender jeg noe i kveld, og begynner sikkert på nytt i morgen - OG på tirsdag.... ;)

  SvarSlett