søndag 5. september 2010

Kommer plutselig tilbake...


Hvorfor sommeren førte til bloggstopp, det vet jeg ikke helt. For her har det vært barnesitat, reisetips, deilige matretter, blomstrete tepper og puter, gode bøker, fine sanger og opplevelser i fleng. 
Jeg har hatt en sommer med frihet, fred og flow. Nå er målet å beholde sommerfølelsen så lenge som mulig. Derfor har jeg nektet å finne fram høstklær, og går konsekvent i tunika med tights under. Eventuelt så hullete dongeribukser at det meste av beina får tilført sommersol uansett. (En mannlig kollega har sagt at om jeg sender buksene hjem med ham, så skal han sy dem for meg. Jeg avstår fra å ta hintet.)


Del to av "bevar sommeren"-planen er å bade. Den som vil følge med på dette prosjektet, kan lese på Bombehoppbloggen som handler om denne delen av livet mitt. (Jeg advarer mot utstrakt selvskryt her, og tildels mykpornografiske bilder. Men vi skal prøve å holde oss innen forsvarlige rammer.)


Jeg har heller ingen planer om å pakke fram "vinterinteriøret". Nei, her skal det være småblomstrete, prikkete og stripete for alle penga. Enda en stund.
Jeg våger å påstå at jeg er temmelig god på piknikpikkpakk. I sommer var gleden stor da jeg i Danmark fikk kjøpt fire nye strandtepper, 97 blomstrete pappkrus og 97 tallerkener, fargerike bokser fra Rice og fantastiske blomstrete Greengate-kjølebager. Min mann må naturlig nok bære en del på dette. For hans del må visst gjerne vinteren med de mørkere fargene komme. (Men egentlig tror jeg han liker det:)
Jeg blir på gråten hver gang jeg tenker at dette kan være årets siste piknik. Men hvem har sagt at en ikke kan ta med vatt-tepper og kjølebag i skiløypa, egentlig...


Og sist, men ikke minst, skal lekehytta få stå så lenge som mulig. Det er visst ikke så populært blant mine barn å leke i hytta. Men jeg elsker å dille og dalle der ute. Det er forunderlig mye mer overkommelig å innrede en lekehytte slik en vil, enn et hus. Og det er enklere å vaske ned en lekehytte enn et hus. Dessuten er møblene som skal males mye mindre, og det samme gjelder vegger og tak.


Lekehytta har blitt bygd i to omganger. Slik det gjerne er hos oss. Første året bygde vi hytte. Andre året reiv vi taket og satt det opp på nytt. Denne gangen med eksperttips i bunn. Da taket var satt opp, hadde hyttens rettmessige innehaver kun ETT ønske: Taket skulle være lilla. 
Siden vi er elendige på grensesetting, og siden vi på lik linje med de fleste andre av dagens foreldre, lever ut våre tapte barndomsdrømmer gjennom våre barn (har da lest det i en artikkel), ble taket lilla.
Siden har innehaveren knapt registrert hytta. Heldigvis har minstejenta i huset fattet interesse. Og det er godt, for ellers hadde jeg måttet tilbringe ettermiddagene der alene.


Så nå planlegger jeg å blogge fra lekehytta framover. Jeg har alliert meg med lyslenker fra IKEA. Og ved hjelp av skøyteledningen får jeg til å intallere verandavarmer i hytta. Der skal jeg sitte og skrive om tapte sommerminner fra 2010. Jeg har flere minnebrikker med bilder, nemlig...
  Og så skal jeg lese bloggene deres igjen. Men mindre dere skriver om peiskos og strikket julepynt, da...

Vi sees på da, dere!
Klem fra Karen i hagen:)

(Skal slutte å kalle meg Kallemillelente, har jeg nemlig tenkt. Når jeg nå er der at jeg publiserer bilder av meg selv fra jeg bader i gjennomsiktig undertøy på Bombehoppbloggen, så nytter det ikke å ha nettpanikk og kalle seg med rare kallenavn fra barndommen på den andre bloggen. Karen heter jeg. Og her er jeg Karen i hagen.) 

14 kommentarer:

 1. Velkommen tilbake, Karen! Gleder meg til sommerinnlegene dine mellom alle stearinlys- og julegavetips rundt omkring.

  SvarSlett
 2. Hei Karen!
  Så godt å ha deg tilbake!! Lurte fælt på hvor det ble av deg ;)
  Høres ut som sommeren har vært herlig! Her var den bra helt til ankelen knakk ;) så nå har jeg en smule forlenget "ferie"...forhåpentligvis snart gipsfri!
  Herlige bilder fra lekestua, syns jeg ser deg leke alene der inne ;)
  Ha en fortsatt fin kveld!
  Klem fra Barbro

  SvarSlett
 3. Har lest siste innlegga dine og ville berre få takke deg for ein fin start på kvelden og natta:)
  Artige og underfundige innlegg, likte spesielt godt oversikta over mannens frustrasjon... hehe.. slik har vi det òg...

  SvarSlett
 4. Heisan Karen! Velkommen tilbake!

  SvarSlett
 5. Hei snuppa!!

  Endelig et innlegg fra deg ♥

  fantastisk som alltid!!

  Gleder meg til å følge bombehoppbloggen ;) Dere er spreke..

  Gla i deg ♥

  Klem

  SvarSlett
 6. Velkommen tilbake, har savnet deg

  SvarSlett
 7. Velkommen tilbake etter sommeren, Karen i hagen!!! Du har vært savnet. Det var rett før jeg skulle til å etterlyse deg....Det er sant som du skrev hos meg, at en faktisk savner hverandre her inne i bloglandia! Glad du er tilbake. Kjempefint lite hus du har. Spørs om mine gutter vil ha et sånt....jeg må nok lage det til meg selv jeg...går det an???

  SvarSlett
 8. Hei igjen
  Skulle sende deg en mail ang. bursdagstips, men så finner jeg ikke en adresse her...Kan du sende meg et pip, min adresse står i høyremargen hos meg.

  SvarSlett
 9. Jippi, så KOSELIG å lese og fryde seg her inne hos deg igjen. Velkommen! Ikke at jeg har vært så veeldig aktiv i denne bloggeverden selv i sommer...ble litt avskrudd jeg òg. Fint det.
  Vi holder på sommern så lenge vi kan kjære du. God klem fra meg.

  SvarSlett
 10. og du er kul, har kul hytte og er kul blogger! Trodde ikke mine egne øyne da jeg så at det var et nytt innlegg her. Klem!

  SvarSlett
 11. Velkommen tilbake, Karen! Kjekt du er her. :)

  SvarSlett
 12. Hei,
  liker bloggen din! Tror jaggu jeg skal legge meg til som følger.
  Ha en finfin dag!

  SvarSlett
 13. Wee, herlig at du er tilbake! Godt(?) det ikke bare er meg som tok total sommerferie fra bloggen ;)

  Ser ut som du har ordnet deg fint til i lille huset deres da ;-) Lykke til med leke-kakespising og blogging herfra :-)

  SvarSlett
 14. Eg ler og koser meg med bloggen din :)har alltid ønska meg ei lekehytte...så hadde du budd nærmere så hadde eg kommet på kaffeslaberas te deg i hagen :)
  Eg kjøpte sjøl ett dukkehus te julien min, har alltid ønska meg det....så det står nå oppe nesten ubrukt... R.R

  SvarSlett