Da femårsdagen skulle feires, ga min datter tydelig beskjed: Det skal IKKE være marsipankake i år, mamma!
Samtidig var hun lettere bekymret over hva jeg da skulle servere, for som hun sa: Du er jo ikke så veldig flink til å bake sjokoladekake, mamma.
Selvfølgelig var det en liten knekk for selvtilliten. Og i etterkant hadde vi en lengre periode med Toro, samt veldig trygge oppskrifter (dvs alt som kan serveres varmt med is til. Alt smaker godt så lenge det er varmt. Dagens husmortips!)
Men så hadde jeg noen heldige episoder, og det viste seg at sjokoladekakekommentaren stammet fra et mislykket forsøk på å nå opp til min mors sjokoladekaker. Og det er OK. Mot mors sjokoladekake kommer jeg til kort, og det er helt OK.
Nå har det gått så bra at jeg til og med våget meg utpå marsipanmuffins igjen. Jeg lager sukkerbrød som jeg fordeler i muffinsformer. De deles, fylles med krem, syltetøy og valnøtter og kles med krem og marsipan. Denne gangen skulle kakene serveres til mennesker med lang og solid marsipankakeerfaring, samtidig som de skulle publiseres i aviser, på nett og på tv.
Inspirasjon hentet jeg fra den fornøyelige siden Family Fun. Min mann stirret betatt på filmen med meg (muffinsdamen, ikke muffinsene), men lo vel litt av at denne "superenkle aktiviteten som selv de minste barna kan være med på" tok meg omtrent tre timer...