mandag 6. september 2010

Prinsessebursdag
Skulle det noensinne bli aktuelt med et tredje barn (noe det hersker tvil om), skal det hele planlegges ut fra at fødsel (og dermed påfølgende barnebursdager) ikke havner på samme tidspunkt som de to andre.
Vi har akkurat feiret treåringen fire dager på rad. 
Jeg prøver fremdeles å komme meg. Men ikke før er marsipanmuffinsene rukket å bli grønne og hårete innerst i kjøkeskapet, så er det ny barnebursdag på trappene.

                      

Med to jenter i hus har jeg sagt nei til prinsessebursdag så lenge som mulig. Vi har de siste årene hatt kattebursdag (hvor jubilanten naturlig nok fikk katt. Og vi boltret oss i Hello Kitty-effekter), vi har hatt jungelbursdag (se Dansukkers bursdagstips. Sydde slanger og safaritelt og dro på løvejakt) og favoritten er helt klart eventyrbursdag. (Hele bursdagen var lagt opp etter et eventyr om den forsvunnede bursdagssangen. Vi var i skogen, fant skatter, møtte en ulykkelig konge og fant et godtetre.)
I år ga jeg etter for prins og prinsessebursdag. Og det ble riktig så trivelig:)

                                

Åpning og velkomst: Prinsessesang på cd-spillern, såpeboblemaskin - og alle fikk tilbud om å bli malt litt i ansiktet. Genial ansiktsmaling, som Clas Olsson selger litt billigere enn Panduro. Gode beskrivelser følger med. Med enkle grep kan en male fine prinsessedetaljer i ansiktet. Vaskes greit av med vann.
Og såpeboblemaskin er en oppfinnelse jeg bare blir mer og mer glad i!


                                         
(Prinsessen hadde også en sabeltannbursdag. Malingen fungerer også godt for sjørøvere.)

Vi gikk raskt i gang med pølsene. Her er det noen skitne detaljer. Men man arrangerer vel ikke barnebursdag uten Vanish lett tilgjengelig..?


                                  

Rett før pølsekaoset nådde sitt klimaks, kom prinsessen på besøk. Hun hadde glemt å barbere armene, men ellers var det meste OK. Hun sang og danset prinsessedansen. Og alle fikk være med. (Den som skulle være så heldig å kjenne en vaskekte prinsesse, kan be henne om å bryte inn og vise barna hvordan prinsesser egentlig skal danse! ;) Takk til sessa!)

Etterpå tok prinsessa barna med opp til slottstårnet hvor de skulle finne en skatt. 

                                            

I teltet fant de en skatt. I stedet for godter, fikk alle perler og tråd. (Pluss en pakke Mambo-godter. Ungene fikk FEMTI slike i gave i sommer - og jeg syntes det var helt OK at andre barn heller kunne ødelegge tennene sine med dem:) :) 

                                    

Plutselig forsvant treåringene inn i en stille og rolig verden. Vi voksne fikk slurpet i oss en kopp kaffe (eller pepsi max) og min kjære fikk med seg noen sterke mødre til å løfte opp plata under ovnen hvor noen hadde sluppet ned et glass brus.

Kakespisingen trenger vi heller ingen bilder av. Jeg hadde kjøpt inn glitterglasur i lilla og rosa i Danmark. Resultatet var helt sinnsykt og trenger absolutt ikke publiseres. Dessuten hadde treåringen klatret opp på benken og tatt et godt stykke fra midten av kaka før gjestene kom.


                           

På slutten av selskapet satt jeg fram skumgummipapp (hva heter det, da?!?) som hadde små speilplater limt på. (I Kristiansand kan en få kjøpt disse i Voie. Tror jeg betalte seks kr per stk. Måtte selv slipe dem, men fikk med pussepapir.) Min kjære hadde hjulpet til å male krone på platene - med verdens dårligste glitterpenner (ikke alt bør kjøpes på CO).
Barna fikk pynte med klister og glitter. Og alle fikk skrive "verdens fineste prinsesse" eller noe sånt på (jeg synes "verdens fineste prinsesse"-greia er noe tøys. Men nå var alle hemninger nede - og vi slo oss helt løs. Retorikken og oppdragelseseffekten får vi ta oss av senere...)

Så det var det. 
En koselig bursdag. Nå skal vi bruke kvelden på å skrive en invitasjonsliste til seksårsdagen da hele programmet skal gjentas. Jeg gledegruer med:)

14 kommentarer:

 1. Hei Karen i Hagen:) Moro å ha deg tilbake her!
  Takk for fine bursdagstips. Det er ikke lenge før det er bursdagtid her i huset heller (Jeg har begge i begynnelsen av oktober) Selv om jeg tror jeg drøyer prinsessebursdag enda et år, til hun blir 4.
  Likte så godt det teltet du hadde som slottstårn. Og tar gjerne imot tips til hvor man kan få tak i slik:)

  Søte poser med perler og spesielt fin den store prinsessen:)
  Lykke til med ny bursdag. Selv om det er litt slit er det mest gøy - og så er det bare en gang i året:)

  Klem Vivian

  SvarSlett
 2. Heia Vivian. Det teltet finner du oppskrift på hos Stoff og Stil. Er ikke så vanskelig. Men går med ca 20 meter stoff... Så fint å kjøpe Lillemartine som ikke er så dyrt:)
  Ja, GØY med bursdag:)

  SvarSlett
 3. Å hjelpe meg så flink du har vært til å arrangere bursdag, du gir en annen stakkars mor nerver så det holder

  SvarSlett
 4. Hei du:))

  Takk for sist ;) Det trengte jeg virkelig, men nå ligger jeg utslått med hodepine...hehe ♥

  Du er verdens beste bursdags"maker", ingen over ingen ved siden!! Det var en FANTASTISK prinsessebursdag ♥

  Jeg hadde sansen for den store prinsessa ;))

  Lykke til med planleggig av den neste!

  Hannah får nok ikke den mest avanserte bursdagen, men prinsessekjolen ¨må nok på..;)

  Ha en fin kveld og nyt badinga, du er sprek!!

  Klem

  SvarSlett
 5. Velkommen tilbake -har jo savnet deg masse!! (: Så stas med prinsessebursdag og takk for supre bursdagstips. Så flott telt du hadde laget!! Her ble feiringen av 7åringen holdt på metro lekeland, det var en god investering kan man si. For 13 gutter i den alderen er rimelig aktive og høylytte.
  Ja takk tar gjerne en kaffe med deg? Når passer det?

  Så gøy å ha deg tilbake i blogglandia, Karen.

  Klem

  SvarSlett
 6. WOW! Hvilken oppfinnsomhet!! Jeg er storimponert :)
  Det prinsessetårnet var forresten bare nydelig!
  Regner med de små prinsessene var fornøyde :)
  Nattaklem fra Barbro

  SvarSlett
 7. Det var skikkelig fest, det! Takk for tips. Flirte av den kakeglade treåringen. ☺

  SvarSlett
 8. Wow, ja. Det var litt av en fest! Sikkert helt superduper for alle prinser og prinsesser. Så flink du har vært. Og kjekt å ha deg tilbake :)

  SvarSlett
 9. For en nydelig bursdag :)

  Flink du har vært, god tirsdag

  SvarSlett
 10. Fantastisk! Hva skal man si til den bursdagsenergien? Dette er bursdagskonsepter mine jenter bare kan drømme om;-)

  SvarSlett
 11. Hun "Drømmehagendama" hadde jammen mye fint, sa far sjøl der han droodla nedover bloggen din. Og det er jeg jammen helt enig i, og liker bildene dine!

  SvarSlett
 12. Høres ut som en vellykka bursdag. Skjønner at det blir slitsomt å kjøre på`n igjen sånn umiddelbart, men da har du jo fått unna feiringa for ei stund. Vi har et par stykker som har bursdag bare noen dager etter hverandre - pes, men greit nok!

  SvarSlett
 13. Jeg får jo helt pustebesvær av bare å tenke på hvilken kjip oppvekst gutta her i huset har...her går det i helt ordinær pølser-leketid-kake-leketid-fisketid-hengeundertakethøyepåsukkerbursdag. Snart femåringen har dog ytret ønske om Ben10-bursdag, men siden han ikke aner hva eller hvem Ben10 faktisk er, tror jeg at jeg skal klare å forhandle frem et annet alternativ. Nemlig pølser-kaker-leketid-fisketid-hengeundertakethøyepåsukkeralternativet. Muligens med Lynet McQueen-papp. Enkelt for mor.

  Jeg legger meg altså langflat i beundring!

  SvarSlett