søndag 28. mars 2010

Sov du vesle spire ung...... for her klarer du deg ikke lenge!Hageflekken vår er ikke stor. Et faktum jeg har litt vanskelig for å akseptere. Kanskje er det i ren fornektelse at jeg derfor har plantet uante mengder løk i de bedene jeg har?

I fjor plantet jeg løk sent på kvelden 22. desember. Og de kom opp på våren - alle unntatt èn. (Jeg holdt da telling, må vite.)

I år hadde tulipanene begynt å spire i midten av desember - og under hele supervinterperioden har jeg gått og sendt opp bønner for de små spirene.
De siste ukene har jeg vært ute med barnas plastspader og tatt vekk litt snø - for å lette litt på trykket og framskynde spiringsprosessen.
Daglig har jeg tatt meg en tur i hagen og kikket ømt ned på de små spirene, og lett etter krokuser som blomstrer.
I midten av uken var det noen hektiske jobbedager, og jeg fikk derfor ikke opprettholdt den daglige kontrollen...Jeg ble derfor litt forundret da eldstedatteren sent på fredag kveld dro meg med på verandaen, og stolt geleidet meg gjennom mørket fram til en haug med snøklokker som lå spredt utover treplankene.
- Vi plukket dem i bedet ditt, mamma!
- Hæ? Har det begynt å blomstre! sa jeg glad mens jeg begynte å lete febrilsk i mørket etter flere vårtegn.
- Neida, det er ingen igjen der, sa datteren.
Fornøyd og svært stolt forklarte hun: Vi fikk plukket vekk alle sammen! Hver eneste en!

Og ganske riktig. Ikke engang den beste morder i den beste påskekrimmen kunne forlatt åstedet mer renset for bevis etter udåd.
Jeg legger ned betinget dom. Velger å ikke si noe nå, men skal med utgangspunkt i snøklokkene mane til samme innsats for pertentlighet neste gang vi skal rydde vekk legoklossene.

4 kommentarer:

 1. Å, nydelig hvor stolt en liten jente kan være over å ha gjort en så stygg udåd! Godt du fikk foreviget snøklokkene i vasen i det minste. Gratulerer :)

  SvarSlett
 2. He he, så 'flinke' de hadde vært da!!;)
  Flott påskepynt ute i trærne, forresten, vi har kun ett frukttre i hagen og det er ikke så stort ennå. Og treet vi fikk fortalt var et pæretre da vi flyttet inn, viste seg å produsere plommer istedenfor:) Det bar frukter for første gang i fjor, så nå håper jeg på litt mer enn en skål plommer denne høsten:)
  Har nok et par halvferdige prosjekter liggende jeg også etter at S&S entret byen. Stoff som jeg bare MÅTTE ha dagen etter åpningen, ligger fortsatt ubrukt, ja ja, kan jo ikke rekke alt...
  God påske til deg og dine! Klem B:)

  SvarSlett
 3. Jeg er uansett imponert over hvor mye blomster du har i hagen din :) Jeg kan ikke skryte av det akkurat, men visste du at jeg har plommetre bak i hagen?? Hannah fikk av mormor til bursdagen ♥ Får håpe vi bor her slik at vi kan nyte det.. hehe.. er nok ingen fare med det akkurat :)

  Takk for koselig hilsen vennen ♥

  Ha en super dag!!

  Jeg digger innlegga dine, du skriver så levende.. akkurat som jeg kan høre du fortelle det selv :o)

  Klem

  SvarSlett
 4. Hihihi... ja tenker hun var fornøyd. hihi... kjenner meg igjen fra da jeg var liten, tok alle roseknoppene i mammas hage og laget parfyme. Var strålende fornøyd men tror ikke mamma ver like fornøyd nei.

  Underholdene og søtt innlegg. Ja det er gøy å plante løk og så små frø. Jeg har sådd masse urter til kjøkkenhagen. Spennende og gøy. -ikke minst ekstra stas å lage maten når en har dyrket deler av den selv.

  Ha en fin kevld. Vi er på påskeferie i Danmark (legoland) stor koser oss.

  Klem
  (jeg har lagt deg til blogglisten min, snakkes. )

  SvarSlett